Місце зустрічі – бібліотека

Для допомоги ветеранам бібліотека №7 активно використовує всі свої можливості. Тут створили куточок ветерана, зібрали цікаву інформацію про медичну та пенсійну реформи, зміни в нарахуванні субсидій. Стареньким допомагають оволодіти комп’ютером. Бібліотекарі відвідують літніх людей, приносять їм книги, газети, проводять голосне читання, обговорюють різні події сьогодення. У книгозбірні проходять засідання ради ветеранів ветеранської організації при квартальному комітеті №4. У рамках обміну досвідом роботи до бібліотеки завітали голови первинних ветеранських організацій Світловодська, Знам’янки, Олександрії. Завідувачка бібліотеки Лариса Бардакова розповіла гостям про роботу бібліотеки з ветеранами, відповіла на численні запитання.

Збираємося в похід. Туристську гру влаштували в бібліотеці №15 для вихованців табору «Барвінок». Дві команди змагалися, хто скоріше збере рюкзак. У конкурсі «Кмітливий та винахідливий учасники демонстрували обізнаність із туристською справою, вміння передбачити погоду та надати першу допомогу потерпілому. Пригадали, які небезпеки чекають туристів у лісі, біля водойми. Та головне, аби юні мандрівники пам’ятали, що земля, по якій ходимо, - наша Батьківщина, і треба берегти Україну.

«Літня альтанка» - улюблене місце відпочинку відвідувачів бібліотеки №8. Цього разу до неї завітали вихованці літнього табору «Сонечко» школи №16. Для них були відео-вікторина «Плутали, плутали та й запрутали», літературна шарада «Загадки казкових героїв», конкурси «Пригадай друзів» та «Вгадай, яка казка заховалася». Веселі ігри, конкурси і вікторини дали змогу дітям проявити ерудицію та перевірити свої знання казок.

До казки на гостини прийшли в бібліотеку №10 маленькі користувачі. У казковій країні діти зустрілися з улюбленими героями, випробували свої сили в інтелектуальних вікторинах, відгадували пісні казкових героїв і самі їх підспівували. Найбільше дітям сподобався конкурс «З якої казки предмет?», під час якого учасники заходу вгадували казки за підказками з кошика. А на закінчення відбувся флешмоб «Моя улюблена казка».

Грандіозні перегони влаштували  в бібліотеці №19. Сюди з’їхалися роллери, скейтери та велосипедисти. Гравці впевнено виконували численні завдання: рухалися парами, об’їжджали фішки, крутили на ходу обручі, влучно кидали м’ячі у мішень. Веселим та азартним виявився конкурс «Хокей на роликах». У фіналі відбулися й поодинокі швидкісні заїзди юних шумахерів.

Фан-зону заполонили вболівальники – дошкільнята садочку №62 та діти з пришкільного табору «Бригантина». Вони заробили додаткові бали своїм командам гучними вигуками, та додали усім шаленого настрою. Так вкотре було доведено, що бібліотека – краще місце для відпочинку.

Читаємо Кропивницького. У центральній міській бібліотеці відбулося підведення підсумків першого етапу обласного конкурсу за творами Марка Лукича. Серед  міських бібліотек визначались переможці в номінаціях «Кращий бук трейлер» та «Краща міні-вистава». Присутні з цікавістю переглянули бук трейлери за творами Кропивницького і обрали найкращий. Окрасою заходу стала міні-вистава за твором Кропивницького «Пошились у дурні» у виконанні читачів бібліотеки №10.

Моє цікаве хобі. Гуртківці станції юних техніків – часті гості бібліотеки №4. Вихованці гуртка залізничного моделювання взяли участь у джем-сейшн «Цікаве хобі». Хлопці розповіли про свої захоплення, розмірковували над питанням «Чи допомагає хобі стати більш успішною людиною?» Дізналися з розповіді бібліотекарів про незвичні захоплення відомих людей.

(Ірина Абрамова)

 

Теплі спогади про Олену Журливу звучали в бібліотеці №1 з нагоди 120-ї річниці з дня народження поетеси. Бібліотекарі ознайомили учнів пришкільного табору «Веселка» з біографією та творчою діяльністю Олени Костівни. Вона прожила в нашому місті 20 років. У 1951-1956 роках працювала в школі №3. Гарна, мужня, розумна, оптимістична – так описують її колишні учні. Олена Журлива тривалий час була прикута до ліжка. Творила, незважаючи на життєві ускладнення. Бібліотекарі та діти із задоволенням читали вірші поетеси, представлені на викладці «Ой літечко, літо».

Наше місто. – 2018. – 27 червня. – с.4.