Який друг справжній?

На імпровізованій галявині бібліотеки №15 для вихованців табору «Барвінок» пройшов цікавий та веселий бібліопікнік «На острові дитинства». Дітлахи гортали журнали, читали книги, грали в настільні ігри та шашки, створювали лялькову виставу, а також брали участь у різноманітних конкурсах. Бібліотекарі пропонують цікаві книг, організовують для дітей під час канікул цікаве і змістовне дозвілля. От і ти часу не гай, а в бібліотеку поспішай!

Для корисного відпочинку під час літніх канікул центральна бібліотека (площа Дружби народів, 6) організовує заходи у рамках програми літнього читання. Проводяться екскурсії, інтерактивні години, пізнавальні посиденьки, вікторини, дискусії, конкурси, віртуальні подорожі тощо. Діти мандрували на казково-правовому потязі «Казки читаємо – права вивчаємо». Для учнів інклюзивних класів школи №26 провели годину чемності «Словничок привітних слів».

Читацьке рандеву «Дивовижні метелики» відбулося в бібліотеці №13. До читального залу завітали діти з літнього табору школи №20. Темою рандеву було обрано чарівні створіння природи – метелики. Читачі дізналися цікаві історії й факти про комах, навчилися виготовляти метеликів з паперу без ножиць. Коли вироби було розмальовано, то метелики ніби ожили. Вони вийшли гарні та веселі й прикрасили приміщення бібліотеки.

Який друг справжній? До бібліотеки №1 завітали учні пришкільного табору «Веселка» на захід «Про дружбу пам’ятай завжди і свято дружбу бережи». Діти розповідали про своїх друзів, переглянули мультфільми «Корисні підказки про дружбу», «Який друг справжній?», грали в ігри: «Лови помилку», «Закінчи речення», «Чарівний м’яч». Працівники бібліотеки надали інформацію дітям, як правильно вибирати друзів, знайомитися, спілкуватися і товаришувати. А на завершення пригостили солодощами.

Годину корисної інформації провели для жителів Арнаутового в бібліотеці №7. Провідні спеціалісти відділу соціального захисту Подільського району С. Боляновська та Т. Крейтор розповіли про зміни у нарахуванні субсидій, відповіли на численні запитання. А сімейний лікар В. Дроб’язко ознайомив з питаннями стосовно медичної реформи.

Світ музичних інструментів відкрили в бібліотеці №13 учасникам літнього табору школи №20. Викладачка скрипки Аліна Довга запропонувала поринути в музичну подорож «Сторінками українських народних пісень». А допомагала їй, звісно, скрипка! Звучали колискові й улюблені дитячі пісеньки. Діти впізнавали мелодії, охоче підспівували. Вона також розповіла, чому саме цей музичний інструмент імпонує характеру та колориту української музики. Бібліотекарі познайомили маленьких читачів з уривками книги Марії Хаткіної «Листи до Тарасика», де розповідається про українські народні інструменти. Читачі дізналися про цимбали, бас, басолю, козобас, волинки, гудки, кобзу, бандуру, сопілку, тощо. За звучанням та зображенням музичного інструменту діти називали його. Ділились розповідями про власні музичні успіхи та про інструменти, які опановують.

Пізнавально-розважальну програму підготувала для дітвори бібліотека №8 на мікрорайоні «Шкільному». Діти залюбки брали участь у відео-вікторині «Канікули у Простоквашиному», веселих руханках «Роби, як я, роби краще мене». Вікторина «Загадки казкових героїв» та літературна шарада «Телеграма від невідомого» дали нагоду проявити ерудицію, кмітливість. Найактивніші отримали солодкі призи.

 

Наше місто. – 2018. – 21 червня. – с.4.