Зважені та щасливі

Модний книжковий показ «Зустрічаємось з книжками, прикрашаємось думками!» влаштували в бібліотеці №5. На бібліотечному подіумі читачі демонстрували вироби, виготовлені власноруч, читали уривки з нових книг. Змайстровані зі старих газет сукні, жабо, комірці, квіти, спідниці привернули увагу всіх відвідувачів бібліотеки. Присутні ділилися думками та враженнями: «Розповім друзям про нові. Цікаві книги, нехай вони прочитають та порадіють», - сказав Андрій Шаповал. Костюмована вечірка була з подарунками для найбільш старанних дітлахів.

Учасники стали співавторами серії бібліотечних закладок «Думка про книгу». Кожна з таких закладок – це думка читача про книгу й інформація про її автора. При оформленні закладок збережений оригінальний текст читача.

Літературна панорама «Поезія, ти зірка чарівна» пройшла в бібліотеці №13 для третьокласників школи №14. Звучали поетичні рядки Лесі Мовчун, Ігоря Січовика, Грицька Бойка, Дмитра Білоуса. Діти виконували творчі завдання – підбирали рими та пропущені у віршах слова, розгадували загадки, декламували улюблені вірші.

Зважені та щасливі. Зважити книги, прочитані за тиждень, запропонували юним читачам у бібліотеці №21. Розпочалася справжня боротьба. Учасники акції приходили з прочитаними книгами, а бібліотекарка їх важила і вела підрахунки. Хто ж переміг в змаганні? Перше місце і суперприз Kinder отримала Ангеліна Федоренко. За друге і третє місця солодкі призи отримали Валерія Брошняк та Кіра Колокольцева. Читачі молодшого шкільного віку під час поетичної лотереї впізнавали вірш за першими рядками. А літературний театр «КІД» при бібліотеці підготував спектакль за казкою Наталі Забіли «Про півника, курочку і хитру лисичку».

Респект-зустріч учнів школи №17 із дитячим письменником Павлом Чорним відбулася у бібліотеці №4. Діти прослухали уривок в «Татової книжки» у виконанні автора. Цікавилися, як народжуються вірші, звідки беруться образи. Автор подарував бібліотеці книги, а господарі привітали його з перемогою «Татової книжки» на всеукраїнському конкурсі «Краща книга України».

З творчістю Всеволода Нестайка, найвідомішого сучасного українського дитячого письменника й казкаря, познайомилися діти в бібліотеці №15. Своїми веселими, дотепними, мудрими казками й повістями автор радує, звеселяє і повчає. Діти переглянули фільм «Сонячний класик», відповідали на питання вікторини за творами письменника. Цей день подарував усім гарні враження, чудовий настрій та зустріч з найкращими книгами.

 

Наше місто. – 2018. – 5 квітня. – с.4.