На тиху розмову, на добреє слово

Засідання юнацького клубу «КЛюЧ» у бібліотеці №2 було присвячене генію українського народу Тарасу Шевченку. За його віршами та художніми полотнами можна вивчати історію України. Учасники клубу читали вірші поета, а також слухали твори, присвячені Кобзареві. Переглянули відео «Обличчя української історії» та відео кліпи пісень за творами Шевченка. Завершився захід оглядом літератури «Ніби дотик до історії, подих Кобзаревого життя».

На тиху розмову, на добреє слово…Маленькі читачі бібліотеки №21 долучилися до літературного марафону «На тиху розмову, на добреє слово Шевченко нас кличе й запрошує знову». Зворушливо звучали уславлені рядки, які не можуть залишити байдужим нікого.

У клубі «Зустріч» бібліотеки №16 влаштували свято для жінок. З квітами та подарунками завітали депутат міськради Юрій Гребенчук та його помічниця Вікторія Вахник. Учні музичної школи №3 подарували маленький концерт. Звучали вірші, присвячені жінкам.

Шляхами Кобзаря. У бібліотеці №13 четверокласники школи №14 переглянули фільм «Мій Шевченко». Діти разом з автором фільму мандрували стежками від невеличкої хати в Моринцях, де пройшли дитячі роки Кобзаря, до Чернечої гори біля Канева, де він похований. Вікторина «Чи знаєш ти життя Кобзаря» стала підсумком перегляду.

 

Наше місто. – 2018. – 22 березня. – с.4.