Тиждень дитячого читання

Країною Читалією мандрували вихованці дитсадка «Кристалик» у бібліотеці №15 на селищі Гірничому. Майбутні читай лики переглянули мультики, дали відповіді на питання казкової вікторини та отримали запрошення завітати до бібліотеки з батьками.

«Як Петрик стежину пас» - про це довідалися учні четвертого класу школи №31 у центральній бібліотеці для дітей. А також, хто така «Льолька» та як складати вірші. А допомагала їм у цьому авторка книг поетеса Антоніна Царук.

Багато читаю, тому все знаю. Про книги довідкового характеру розповіли в бібліотеці №19 під час заходу «Всесвіт від «А» до «Я». Діти виконали мовне завдання «Чи добре ти знаєш алфавіт». Взяли участь у бліц-турнірі «Синонімічне асорті». Редагували речення під час конкурсу редакторів «Багато читаю, тому все знаю». Куштували фразеологічний коктейль «Серце мліє». Змагалися в енциклопедичній дуелі «Ти меня – я тобі». Зустріч вийшла цікава, весела.

(Валентина Калашникова, бібліотекарка)

 

Калейдоскоп цікавих заходів

Прощалися з Букварем першокласники школи №22 на святі в бібліотеці №15. Читальна зала наповнилась дитячими посмішками, піснями, віршами та творчими роботами учнів. Бібліотекарі підготували цікаві пізнавальні казкові вікторини й конкурси. Діти познайомилися з цікавинками бібліотечного життя: інсталяцією «Весна зачаровує книгою», виставкою робіт майстрів нашого міста, книжковою виставкою «Мандруємо книжковим дивосвітом». І запевнили, що будуть чемними та хорошими читачами бібліотеки.

«Перша доба Української революції». Відеолекція на таку тему відбулася в бібліотеці №10. Учасники заходу прийшли до висновку, що у ході революції український народ створив власну державу і кілька років підтримував її існування. Героїчна боротьба українського народу 1917-1921 років дала досвід наступним поколінням українців. Без цієї боротьби було б неможливим проголошення державної незалежності в 1991 році.

 

Наше місто. – 2017. – 30 березня. – с.4.