Невмируще слово

 

У книгозбірнях міста пройшли заходи до 203-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка.

Декламаторські таланти на конкурсі акторської майстерності «Кобзарики» в бібліотеці №19 продемонстрували третьокласники школи №31. Кожен учасник підготував костюм, вибрав вірш. Найкращими визнано Карину Бесєду , Олену Кіхоть, Вероніку Ігнатьєву, Дарину Дрюкову. Призове місце, грамоту та цінний подарунок отримала Златослава Крисюк.

Улюблені рядки з поезій Кобзаря читали в бібліотеках №№1,12. У бібліотеці №5 піднесено й урочисто звучали твори Шевченка у виконанні учнів Яни Омелянчук, Макшима Іушина, Ірини Ремішевської, Олега Богачука.

Працівники бібліотеки №14 розповіли користувачам про життя та творчість Тараса Шевченка, познайомили з іменами жінок, які в різний час полонили серце Кобзаря.

Учні ПТУ №8 у бібліотеці №2 читали твори поета, переглянули презентацію «Цікаве про Шевченка» та відео кліпи пісень за творами Кобзаря.

З творчістю Шевченка-художника ознайомилися шестикласники школи №14 у бібліотеці №13.

Для гарного настрою

 

«Шляхетні українки». Книжкова виставка на таку тему в бібліотеці №9 презентувала галерею прекрасних і піднесених жіночих доль. Під звуки весняних мелодій ділилися роздумами про жінку, читали вірші. Отримали насолоду від натхненного виконання поезій місцевою поетесою Ніною Чабаненко.

(Олена Дворецька, завідувачка бібліотеки)

 

Ретро-кав’ярню влаштували в читальному залі бібліотеки №16 для членів клубу «Ветеран». Поезія і музика, улюблені пісні та уривки кінофільмів відтворювали незабутню атмосферу таких далеких але близьких серцю часів. Аукціони «Крилаті вислови» та «Улюблені пісні» спонукали до активної участі. Відвідувачі ще довго насолоджувалися ароматним чаєм та приємною бесідою. На захід завітали депутати міської ради Юрій Гребенчук та Олександр Цертій.

Бійтеся Синіх китів

Шок-урок на тему дитячого насилля провела бібліотека №12 для учнів школи «Вікторія-П». Соціальні мережі заполонили ігри на зразок «Синій кит», «Кити пливуть вгору», «Розбуди мене о 4.20», «Тихий дім», «Море китів», «50 днів до мого…» та інші. Працівники книгозбірні сподіваються, що спілкування з дітьми змусить їх замислитися про цінність і красу життя.

 

Наше місто. – 2017. – 23 березня. - с.4.