Як знайти совість

Що таке толерантність. Інформаційний дайджест на таку тему провели в бібліотеці №14 для учнів четвертих-п’ятих класів. Юні читачі брали участь у бесіді та цікавих іграх «На якого казкового героя я схожий», «Хто похвалить себе краще всіх», «Це здорово!»

Як знайти совість. Зустріч із письменницею Ларисою Каленською влаштували в бібліотеці №13. Першокласники розповіли про улюблених домашніх вихованців: котиків, собачок, папужок, хом’ячків. А Лариса Олександрівна зачитала уривки з книги «Дружбі навчив короп». Особливо дітям сподобались «Як Василько став джентльменом», «Відкладена справа», казки «Як Нехотійко став козаком», «Дарунки святого Миколи», «Як знайти совість». Маленькі читачі жваво обговорювали почуте, розповідали про свої добрі справи, про свої негаразди. Щемливою нотою прозвучало оповідання «Ми знайдемо тебе, тату» про дітей, батьки яких воюють в зоні АТО.

Як обрати професію? Бібліошопінг на цю тему відбувся в бібліотеці №8 на Шкільному мікрорайоні для восьмикласників школи №16. Підліткам було цікаво дізнатися, як обрати професію за знаком зодіаку та темпераментом. З відео презентації «Професії, що мають майбутнє» вони дізналися, які вакансії будуть актуальними на ринку праці найближчим часом.

Містами України здійснили віртуальну подорож восьмикласники ліцею №8 разом з працівниками бібліотеки №16. Побачили визначні пам’ятки архітектури, музеї, галереї. Конкурсна гра «Впізнай місто» поповнила знання про обласні центри нашої Батьківщини.

 

Читай, я буду слухати!

Хто з хвостиками та вушками? Салат з казок смакували в бібліотеці №19 першокласники школи №18. Відповідали на хитрі запитання вікторини, виправляли помилки в казкових сюжетах, вирішували літературні головоломки. Сміху та гарного настрою додали конкурси костюмерний та на перевтілення.

(Марія Комишан)

Віршограй влаштували в бібліотеці №1 для молодших читачів. Діти декламували свої улюблені вірші, брали активну участь у конкурсі «Згадай свій перший віршик». Бібліотекарі підготували тематичну презентацію «Дитячий віршограй».

Допитливі чомучки з дитсадка «Калинка» побували в центральній бібліотеці для дітей на вулиці Попова. Познайомилися з яскравими виданнями книжкової виставки «Для допитливих ЧОМУЧОК», взяли участь у літературних іграх та розвагах. Із задоволенням відгадували дотепні загадки, пригадали українські народні казки та переглянули їхні мультиплікаційні версії.

«Айболить і Бармалей відзначають ювілей». Виставу за творами Чуковського показав літературний театр у бібліотеці №21. Глядачі були захоплені чудовою грою маленьких акторів, умінням їх перевтілюватися в різні образи. Окрасою театрального дійства стали створені бібліотекарями костюми героїв до творів Чуковського. Завершилося свято фотосесією з персонажами вистави.

Прочитай, не пожалкуєш! Драйв-шоу на таку тему відбулося в центральній бібліотеці для дітей. Вони щиро й емоційно обмінювались враженнями про улюблені книги, розповідали цікаві епізоди з прочитаного. Переглянули відеоролик, де учасники популярного вокального шоу «Голос. Діти» розповідають про свої читацькі уподобання. Завершили захід інтерактивною грою «Коло друзів».

Кидай мишку – бери книжку! Дошкільнята познайомилися з бібліотекою №7 – першою в своєму житті. Їм сподобалася мандрівка книжковим містом. На тематичних виставках «Книжкова торбина для всієї родини», «Кидай мишку – бери книжку» та інших діти побачили яскраві цікаві книги. Бібліотекарі розповіли дітям про правила поводження з книгами та показали відео з українськими казками.

 

Дарунки з дитячою душею

Дарунок з дитячою душею. До бібліотеки №4 на майстер-клас із виготовлення вітальних листівок завітали учні молодших класів школи №32. Дітлахи з цікавістю поринули у дивовижний світ творчості та фантазії, а результат усіх приємно вразив. Якими гарними і вишуканими вийшли листівки – любо-дорого глянути! Вони стануть чудовим подарунком для рідних і друзів.

(Ірина Абрамова)

 

Творче спілкування з місцевими письменниками В. Карповим та М. Теніченком відбулося в бібліотеці №10. Гості розповіли про свою творчість та плани на майбутнє у книжковому світі, подарували бібліотеці нові книги. Відбулася цікава розмова про соціокультурні проблеми сучасності.

Збережемо воду! Багато цікавого про роль води в житті людини дізналися читачі центральної бібліотеки на площі Дружби народів під час екологічного бумерангу «Збережемо воду – збережемо світ!» Діти висловили свої думки, що можна зробити для поліпшення екологічного стану водойм нашого міста. Адже будь-який наш вчинок проти природи за принципом бумеранга повертається до нас самих чи наших дітей, завдаючи шкоди здоров’ю і довкіллю.

 

Наше місто. – 2017. – 6 квітня. – с.4.