Воїни Світла, Воїни Добра

У бібліотеках міста пройшли заходи до Дня героїв Небесної сотні

 

Карту України з насіння та різних зернят створили в бібліотеці №5. Діти також створили маленьких паперових янголів для книжкової виставки «Небесна сотня Янголів».

Патріотичну годину «Небесна сотня – то в серцях вогонь» працівники центральної міської бібліотеки на площі Дружби народів присвятили світлій пам’яті героїв Небесної сотні. Відеоматеріали. Слайд-презентація, книжкова викладка розповіли студентам будівельного коледжу про трагічні події Революції гідності та постаті героїв Небесної сотні. Хвилиною мовчання студенти вшанували пам’ять Віктора Чміленка. Завершилася зустріч піснею «Воїни Світла, Воїни Добра».

Урок мужності «Небесна сотня молиться за нас» провели в бібліотеці №15 для учнів школи №22. Була презентована книжкова виставка «За Україну, за її волю». Школярі переглянули відео про події Революції гідності та подвиг Героїв Небесної сотні.

Історичну хроніку «Не забудемо їхні обличчя»  показали в центральній бібліотеці для дітей. Особливо зворушив користувачів фільм «Пам’яті героїв».

У бібліотеці №8 відвідувачам пропонували переглянути фільм «Небесна сотня» з циклу «Зима, що змінила історію».

Година-реквієм «У нашій пам’яті вони назавжди залишились» відбулася у бібліотеці №7. Шестикласники переглянули відео кліп «Мы не будем братьями», читали вірші, присвячені Героям Небесної сотні. Запалили свічку пам'яті.

Виховну годину «Україна – країна гідності і свободи» провели в бібліотеці №14.

Героїко-патріотичний куточок «За Україну, за її волю, за честь і славу, за народ!» презентували в бібліотеці №1.

 

Ерудити й поліглоти

 

Розмовляй українською, пиши українською, співай українською…Таку назву мала ерудит-гра у бібліотеці №2. Учасниками конкурсної програми були учні ПТУ№8, які створили дві команди. Капітанами команд були Костянтин Урсулов (команда «Ерудит») та Євген Ткаченко (команда «Поліглот»). З відривом в один бал перемогла команда «Ерудит».

На День рідної мови в бібліотеку №15 запросили поетесу Катерину Рибченко. Другокласники школи №22 познайомилися з творчістю землячки, слухали про пригоди непосидючого Іллюші, а також декламували вірші про мову.

Свято української мови влаштували в бібліотеці №16 разом з учнями ВПУ №9. Переконатися в могутності творчого генія нашого народу допомагали прислів'я та приказки під час літературної дуелі. Конкурс «Поетичний талант» показав, що молодь відчуває душею мелодійність української мови.

Про мову жартома говорили в бібліотеці №21. Турнір на таку тему влаштували учнів четвертого класу школи №19. Були веселі конкурси й вікторини, дотепні й кмітливі відповіді.

 

Діти дарують книги

«Допоможи бібліотеці» - так називається акція в школі «Вікторія-П». Організатором акції стала п'ятикласниця Дарина Савченко, яка дуже любить читати та пізнавати нове з навколишнього світу. Ця маленька світлокоса дівчинка першою зробила подарунок бібліотеці №12. Вона передала кошти на придбання нової книги Джоан Роулінг «Гаррі Поттер і прокляте дитя». А під час обласного семінару, де бібліотекарка Валентина Франчук представляла книгозбірню, учні школи подарували ще декілька десятків нових книг. Акція триває, і майже кожного дня учні школи «Вікторія –П» несуть до бібліотеки книги.

Екологію творимо ми

Екологічні проблеми обговорювали з читачами у бібліотеці №13. Учасники заходу поділилися спостереженнями про те, як відпочивальники на берегах Інгулу та інших водойм часто лишають купи сміття. А скільки недопалків летить з вікон багатоповерхівок, скільки сміття викидається деінде.

А ще діти розповіли, як вони саджають дерева і квіти, які дерева оберігають на березі Інгулу і в своєму мікрорайоні. «Екологію ми творимо самі», - зробили висновок маленькі читачі.

 

Наше місто. – 2017. – 2 березня. – с.4.