Еліксир безсмертя та настоянка правди

Школа Хогвартс у бібліотеці №19 привітала перших випускників – юних магів та чарівників. Вони пройшли зимове експрес-навчання, успішно здали численні іспити та отримали жахливо академічну блискучу атестацію. Найскладнішим було завдання «Відомі маги та чарівники світу». Найлегшим – «Захист темних сил», під час якого пригадували та класифікували магічних істот, які мешкають у світі «Гаррі Поттера».

Майбутні чародії використовували чарівні речі – мапу мародерів, вибухову жувальну гумку, виявляч. Учням довелося відтворювати старовинні рецепти, пригадували фантастичні інгредієнти та закріплювати дію настоянок заклинаннями. В екзаменаційних білетах – «Багатозільні краплі вічної дружби», «Найпотужніша любовна настоянка», «Еліксир безсмертя», «Багатозільна настоянка правди».

Найкращі учні «Школи магії та чародійства» Катерина Бабич, Андрій Медвідь, Варвара Копотієнко отримали дипломи та звання «Чарівник».

(Олена Більченко, завідувачка бібліотеки)

 

Лихослів’я – зброя невпевнених

Панораму моралі «Епідемія лихослів’я» провела бібліотека №1 для своїх молодших користувачів – учнів школи №29. Діти разом з бібліотекарями формували негативне ставлення до лихослів’я. Говорилося про значення і силу слова в житті людини. Учні взяли активну участь у грі «Чарівний мікрофон» та вправі «Незвичайні привітання». До уваги юних читачів бібліотекарі запропонували Повчання Володимира Мономаха дітям. Підсумок заходу: лихослів’я – це зброя невпевнених у собі людей. Життя сьогодні вимагає володіти словом. Словом доречним, вагомим, мудрим, переконливим.

 

Наше місто. – 2017 – 9 березня. – с.4.