Лебедіти – не варнякати!

Змагання Всезнайок. Базікати, белькотати, лебедіти, лепетати, варнякати, верзякати…Говорити гарно вміють далеко не всі! Це справжнє мистецтво. Працівники бібліотеки №19 навчали володіти таким тонким інструментом, як наша рідна мова, під час заходу «Зустріч в Ерудит-містечку». Основна увага була приділена сучасним різноманітним мовознавчим словникам – тлумачному, орфографічному, фразеологічному, словникам  синонімів та антонімів. Навички користування довідковими виданнями удосконалювали в конкурсах «Книжка-мишка», «Хто швидше», «Перевір себе», «Скажи одним словом», «Перетворення». Діти швидко долали завдання, разом склали «Пам’ятку допитливого читача» та наголосили словами поета «Не бійтесь заглядати у словник».

Літературний конкурс «Сила книги» провели в бібліотеці №16 для шестикласників ліцею №8. Дух суперництва команд «Книголюбів» і «Книгоманів» додавав жвавості та азарту всім учасникам. Діти поповнили свої знання з літератури, краще пізнали своїх однолітків, які багато читають. Завдяки своїм знанням учасники отримали багато солодких призів.

(Наталія Чернявська)

Ілюзіон мовної словесності «Розмовляй українською, пиши українською, співай українською» зібрав у бібліотеці №4 поціновувачів українського слова. «Допоки живе рідне слово, доти й живе Україна». Такими словами ведуча розпочала зустріч із п’ятикласниками школи №32. Діти переглянули фільм про походження української мови «Цивілізація Inkognita», декламували українською улюблені вірші, слухали українські пісні та взяли активну участь у мовному конкурсі «Наша мова калинова». Бібліотекарка Людмила Кошель провела огляд книжкової виставки-вшанування «Живі джерела рідної мови» та закликала спільно плекати наше рідне слово.

(Ірина Абрамова, завідувачка бібліотеки)

 

Купідон крокує світом

 

«Експрес-побачення» відбулося в бібліотеці №2. У конкурсній програмі взяли участь учні техучилища №4. Для спілкування та знайомства вони мали п’ять хвилин. Були створені п’ять пар. Свої таланти вони продемонстрували в конкурсах «Любов  з першого погляду», «Сердечне ворожіння», «Ти без мене – не ти, я без тебе – не я!»?, «Компліменти», «Ерудит», «Кулінарний», «Пантоміма» та інших. За підсумками журі, ідеальну пару склали Олександр Хівренко та Валерія Бойко.

Купідое крокує світом. На побачення до бібліотеки працівники книгозбірні №15 запросили своїх користувачів. Говорили про високі світлі почуття, обирали книгу про кохання наосліп. Цитати відомих письменників про кохання на стелажах допомагали висловити почуття поетичними рядками. Інсталяція «Купідон крокує світом» вабила своєю яскравістю та оригінальністю. Розважальна шоу-програма «Від серця до серця», учасниками якої були старшокласники школи №22, ще раз довела, що кохання, наполегливість, сміливість здолає всі перешкоди на своєму шляху. Всі, хто побував на побаченні, щиро зізнались у коханні бібліотеці.

Етюд кохання. Інтелектуальне шоу «Серцю властиво любити» відбулося у бібліотеці №10. Цікаві конкурси додали веселого настрою юним користувачам. За допомогою пантоміми демонстрували уміння зрозуміти іншого. Захоплення викликали конкурси «Саморобок», «Арочка», «Танець романтичної пари». Всі учасники заходу пригостилися солодощами, а переможці отримали призи.

Вечірка полум’яних сердець «Очима ти сказав ти мені люблю» пройшла в бібліотеці №8 на Шкільному мікрорайоні. Були ігри, вікторини, розваги. Запрошені взяли участь у майстер-класі «Сердечні подарунки», проявили фантазію та творче натхнення в інтерактивному конкурсі «А краще – просто напишу». Емоційно-піднесена святкова атмосфера тривала і під час чаювання. Гості охоче фотографувалися на фоні «закоханої пари».

 

На побачення з книгою запросили користувачів працівники бібліотеки №21. Запропонували розважальну програму «Сузір’я книжкових симпатій». Читачі освідчувалися в любові до книги. Валентин та Валентинів, а також відвідувачів у червоному одязі записували до бібліотеки безкоштовно.

У чарах кохання працівники бібліотеки №1 дарували читачам хвилини гарного настрою. Презентували для них книжкове розмаїття про кохання. Всі разом обмінювалися святковими побажаннями.

 

Наше місто. – 2017. – 23 лютого. – с. 4.