Поет високого духу

«Гарячий день розлив пекуче злато…» Поетичні читання на таку тему бібліотека №5 провела для старшокласників школи №30. Послухати гарне читання віршів Маланюка прийшли депутат Подільської райради Аршинік та краєзнавець Смотренко. Сподобалася декламація Максима Маноленка, Ростислава Кулакевича, Максима Мілюкова, Івана Богаченка та Олександра Семененка. Вчителька української літератури Т. А. Бащенко зауважила, що подібні заходи допомагають учням глибше зрозуміти красу поетичного слова і духовний світ поета.

Слайд-огляд «Євген Маланюк: шлях емігранта, творчість патріота» організував для молоді мікрорайону колектив бібліотеки №8. Учні школи №16 Альона Гергардт, В’ячеслав Дорошенко та Микита Рибалко декламували улюблені вірші поети та поділилися з присутніми своїми враженнями від творів славетного земляка.

«Пробуджувати в душі добро». На поетичні читання за такою темою бібліотека №16 запросила старшокласників ліцею №8. Виразне та емоційне виконання уривків творів поета-патріота запали в душу присутніх.

Відеопоезію «Один вечір» з нагоди 120-річчя від дня народження Євгена Маланюка презентувала бібліотека №19. До створення відеоролика долучилися учні старших класів гімназії №31 та читачі бібліотеки.

«Поет високого духу». Поетична година для студентів та старшокласників пройшла в бібліотеці №7. Молодь з натхненням читала вірші Маланюка, брала книги поета додому.

«Туга за рідною землею в ліриці Маланюка». Поетична година в бібліотеці №14 була цікава та корисна. Один з найкращих читачів бібліотеки Ярослав  Слюсарев  декламував вірші Євгена Маланюка. Іван Поліщук розповів про цю яскраву постать вітчизняної літератури.

 

Наше місто. – 2017. – 16 лютого. – с.4.