То був бій за майбутнє

Урок полум’яних почуттів «Коли стають до зброї діти, народ цей не перемогти» відбувся в бібліотеці №21. Він присвячений вшануванню пам’яті молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Читачі познайомилися з історичними дослідженнями крутянських подій, відображенням їх у літературі та мистецтві.

Колектив бібліотеки №8 провів для учнів школи №8 годину-реквієм «Крути – бій за майбутнє». Нікого не залишив байдужим фільм «Григорій Піпський», який заснований на реальних подіях і розповідає про 20-річного юнака, який брав участь у бою під Крутами та був розстріляний більшовиками.

Вечір пам’яті «Навіки молоді герої Крут» пройшов у бібліотеці №2. Користувачі бібліотеки – учні училищ №№4 та 8 згадали подвиг українських юнаків-добровольців, які виступили на захист Української Народної Республіки. Переглянули фільм «Лист без конверта». Хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв тодішніх років і сьогоденних.

 

Мандри в пошуках України

Ідеолог української готики. Таку назву мали літературні варіації, які провели бібліотекарі центральної бібліотеки (площа Дружби Народів, 6) для студентів будівельного коледжу. Працівники бібліотеки представили слайд-презентацію «Євген Маланюк – цікаві факти», провели огляд книжкової викладки «Євген Маланюк – архітектор храму слова», познайомили студентів із малознайомими поетичними творами ювіляра. Учасники читали вірші, і кращою в цьому визнано Валерію Перетрухіну.

До річниці Євгена Маланюка пройшли заходи і в інших книгозбірнях міста. У бібліотеці №7 презентували книжкову виставку «Співець степової Еллади». Користувачі бібліотеки №10 познайомилися з творчістю поета під час години поетичного читання. Приєдналися до акції «Мандри в пошуках України», присвяченій 120-й річниці від дня народження поета-земляка Євгена Маланюка, і в бібліотеці №15.

 

У гості до Пуха й Аліси

Вінні Пух запрошує в гості. Виставою за твором Мілна «Вінні Пух і всі, всі, всі…» дебютував нещодавно створений при бібліотеці-філії №21 літературний театр. Юних акторів щиро підтримали маленькі глядачі. Вони теж стали учасниками вистави. Допомагали улюбленим героям Вінні Пуху і П’ятачку подолати перешкоди та потрапити на день народження до ослика Іа. Дружно взялися присутні за виготовлення подарунків для іменинника. Він отримав поробки, зроблені руками читачів, і багато щирих дитячих побажань.

(Олена Кулик, бібліотекарка)

 

Про автора Алісиних пригод. Ювілейну мозаїку до 185-ї річниці з дня народження Льюїса Керолла провели в бібліотеці №1 для учнів школи №29. Діти дізналися цікаві факти біографії відомого автора. Взяли активну участь у вікторині «Вгадай героя казки». Із задоволенням переглянули уривки з мультфільму, переповідали улюблені фрагменти прочитаної казки. Прочитати «Аліса в Дивокраї» і «Аліса в Задзеркаллі» бажано кожному. Таких добрих, світлих і дивовижних книг, написано не так уже й багато.

 

 

 

 

Подарунок своїми руками

Про поробки з природного матеріалу, ляльку-мотанку та обереги розповіла учням працівниця бібліотеки №15 Галина Артеменко. Майстриня Олена Безеда  провела майстер-клас із виготовлення дитячої іграшки. Маленькі пальчики з великою любов’ю трудилися, щоб вийшов гарний і охайний зайчик. Година копіткої праці промайнула швидко, а в руках юних майстрів красуються готові іграшки.

 

Наше місто. – 2017. – 9 лютого. – с.4.