Ланцюг єдності

Ланцюг єдності та ходу з прапором України влаштували активісти біля бібліотеки №5 на вулиці Водоп’янова. Цим вони продемонстрували, що Україна – єдина та соборна держава. Перехожим було роздано пам’ятки «22 січня – День Соборності України». Як зазначив пенсіонер Валентин Ігнатьєв, єдність та згуртованість потрібні для того, щоб покращити життя населення України. Учасники акції заходили до читального залу, знайомилися з літературою про історію нашої держави.

До міжнародного флешмобу «Україна єдина» долучилися користувачі бібліотеки №21. У бібліотеці №4 пройшла година державності «Соборна і єдина моя Україна!». У бібліотеці №12 влаштували історичну мандрівку «Сонет соборності» з переглядом фільму про злуку УНР з ЗУНР. У бібліотеці №15 діти взяли активну участь у грі-вікторині «Любіть Україну!», складали пазл «Єдина Україна», та всі разом заспівали пісню «Україна – це ми». Дітям сподобався патріотичний фейс-арт, який презентувала Ірина Андрюшкіна.

Повір у чудо

З благодійною акцією «Повір у чудо» учасники лялькового театру книги при центральній дитячій бібліотеці відвідали вихованців обласного будинку дитини. Вручили маленьким вихованцям подарунки, зібрані відвідувачами закладу. Кожна дитина отримала ланцюжок-оберіг, сплетений читачами бібліотеки з гарними думками та найкращими побажаннями добра.

Для читацького активу працівники бібліотеки влаштували розваги «Зимове царство книжкових витівок». Атмосферу свята та гарний настрій створювали ігри, вікторини та конкурси. Пісенний конкурс «Мелодії зими» розкрив таланти двох подруг – Саші та Олени. Були дискотека, призи, чай та солодощі. Наймолодші читачі переглянули лялькову виставу «Різдвяна казка». Доповнювали свято інтерактивні ігри, вікторина та конкурс «Що за зимонька-зима». Дорослі і малі отримали багато позитивних емоцій та гарний настрій.

В арт-майстерні бібліотеки №4 створювали власноруч Вогняного Півня, символ-оберіг нинішнього року. Дуже старалися, тож паперові півники вийшли гарні та кумедні. Майстер-клас пройшов цікаво, весело, творчо. Діти згадали, у яких українських казках Півник є головним героєм. А мультсалон запросив малечу на перегляд мультфільму «Котик і Півник».

(Ірина Абрамова)

Перебрані з козою та колядками завітали напередодні Водохреща до бібліотеки №5 на Кущівці. Були традиційні святкові пісні, кусання калача, конкурс малюнків «Зимовий калейдоскоп», творчий конкурс «Різдвяна зірка», спілкування з цікавими людьми та чайні посиденьки. Виступ народного гурту «Любисток» під керівництвом Анатолія Чечеля зачарував усіх виконанням колядок та народних пісень. Свято Водохреща відбулося за сприяння депутата міської ради Сергія Кріпака. Дітлахам, які взяли участь у конкурсах, він подарував солодкі гостинці. Мешканці Кущівки весело провели час разом з дітьми та радісно відсвяткували Водохреща.

(Світлана Котлярова, завідувачка бібліотеки)

Засідання юнацького клубу «КЛюЧ» у бібліотеці №2 було присвячене 120-річчю від дня народження Євгена Маланюка. Члени клубу (учні ВПУ №4) переглянули відео презентацію «Євген Маланюк. Життєпис та творчість». Відбувся літературний екскурс інтимної лірики поета «І ніч пливла безшумним пароплавом…» Присутні ознайомилися з чудовою любовною лірикою письменника. Читали вподобані вірші. Завершився захід оглядом книжкової виставки «Євген Маланюк – самобутній митець української діаспори» та презентацією рекомендаційного списку літератури «Імператор залізних строф».

 

 

Літературними стежками

Життєва правда, простота, щирість – прикмети творчості наших літераторів-земляків. У кожного з них свій стиль, але всі вони є творцями духовної аури на літературній карті області. Витоки творчості наших земляків – материнська пісня, батькова праця, краса природи, наша складна історія та надія на краще майбутнє. Працівники бібліотеки №9 провели годину інформації «Літературними стежками місцевих письменників». І сподіваються, що вона допоможе у вивченні літератури рідного краю.

Історичну сторінку до дня пам’яті жертв Голокосту провели працівники бібліотеки №9. Для відвідувачів працювала книжкова виставка-експозиція «Трагедія України та всього людства». Відбулися бесіда для юнацтва «Чому Гітлер винищував євреїв», слайд-презентація «Голокост в Україні. 1941-1943 років". » Голокост – це жах, біль, смерть. Він не повинен повторитися.

«Бібліотека – навігатор в океані знань». Урок на таку тему влаштували працівники бібліотеки №14, щоб навчити користувачів швидко знаходити потрібну інформацію. Адже саме книга, бібліотека були і залишаються тим острівцем, на якому юний читач знайде для себе необхідне і цікаве. Бібліотекарка Оксана Лісницька ознайомила дітей з книжковим фондом, його довідковим апаратом, розказала про користування алфавітним  та систематичним каталогами й картотеками. Потім відбулися практичні заняття з пошуку потрібної літератури.

 

Наше місто. – 2017. – 2 лютого. – с.4.