365 днів навколо книги

Звітували перед громадою про свою діяльність у 2016 році працівники бібліотеки №4.

Сьогодення вносить значні корективи у роботу сучасної книгозбірні. Бібліотекарі, використовуючи сучасні інформаційні технології, намагаються йти у ногу з часом, запроваджують інноваційні підходи і форми обслуговування населення. Завідувачка бібліотеки Ірина Абрамова нагадала присутнім про найбільш вдалі та пам’ятні події і заходи, які відбувалися у бібліотеці, проінформувала про участь у різноманітних акціях, конкурсах, святах.

Користувачі схвально відгукнулися про роботу книгозбірні та її працівників. Говорили, що заклад став справжнім культурним осередком для мешканців прилеглих мікрорайонів. І висловили готовність завжди підтримувати улюблену бібліотеку в усіх її добрих справах і починаннях. Бібліотекарі подякували за відданість книзі. І запевнили, що й надалі намагатимуться робити життя місцевої громади більш насиченим і змістовним.

Хвилину пам’яті до річниці визволення нашого краю в роки Другої світової війни провели в бібліотеці №18 (101 мікрорайон). Завітали вихованці дитячо-юнацького клубу «Скіф». Бібліотекарі розповіли дітям про події тих часів, зробили коментований перегляд літератури. У наш такий нелегкий час важливо формувати у свідомості людей значимість перемоги для українського народу, виховувати любов до рідного краю та бути патріотами своєї держави.

(Віра Резниченко)

«Тихі зорі вічної пам’яті». Історичний екскурс до річниці визволення нашої області відбувся в бібліотеці №14. Учасники заходу переглянули хронологію бойових подій, дізналися цікаві факти про героїчні вчинки людей, які стали на захист рідної землі.

Конкурс колядок і щедрівок організували в бібліотеці №1 з молодшими школярами школи №29. На захід була запрошена викладачка по класу бандури музичної школи №2 Інна Шеремет. Вона виконувала колядки, а діти їй підспівували. Всі учасники конкурсу отримали солодощі. Діти зрозуміли, що традиційні різдвяно-новорічні обряди, колядки та щедрівки – це справжня скарбниця нашого народу, яку потрібно глибоко пізнавати і передавати з покоління в покоління.

Чародій-вечір влаштували для користувачів у бібліотеці №10. Захід відвідали активісти книгозбірні, юні читачі. Старожили мікрорайону поділилися спогадами про святки, розширили знання про їхню обрядовість. Молодші користувачі обіграли виставу «Вечір напередодні Різдва». Співочий гурт «Берегиня» дарував колядки, щедрівки. Підспівували учасникам гурту і старенькі бабусі. Українські традиції, звичаї не забуваються, а живуть в наших серцях.

Гурти щедрувальників із восьмикутною зорею-провісницею та козою прийшли посівати в бібліотеку №15 на селищі Гірничому. Захід «Принесла зима святки» був насичений вікторинами, конкурсами та розвагами традиційного різдвяного циклу. Юні користувачі здійснили цікаву відео подорож у минуле, довідалися про традиції святкування в українських селах. Колядки, щедрівки, засіванки у виконанні дітей додали настрою. Посівальників обдарували призами та солодощами.

 

До Дня Соборності

Історичний екскурс «Соборна Україна» провели в бібліотеці №16. До участі в ньому були залучені учні ліцею №8. Історичну довідку супроводжував перегляд відеоматеріалу про Акт злуки УНР та ЗУНР. Прозвучали пісні і вірші про Україну. Виставка «Соборна Україна : від ідеї до життя» поглибила знання учнів про важливість цієї події та посилила повагу і любов до Батьківщини.

Єднання  в ім’я майбутнього України. Під такою назвою в бібліотеці №2 пройшла історико-літературна композиція до Дня Соборності України. Учасниками заходу були учні училища №8. Аудиторії була представлена книжкова виставка «Віковічна мрія українського народу» з історичною та документальною літературою. Був продемонстрований документальний фільм «Акт Злуки УНР та ЗУНР 22 січня 1919 року». Учні взяли участь у тест-вікторині «Колір надії – колір боротьби». Переможцем вікторини став учень училища №8 Олександр Малий.

 

Наше місто. – 2017. – 26 січня. – с.4.