Вечорниці в бібліотеці

 

Українські вечорниці для третьокласників школи №26 провели працівники центральної бібліотеки (пл. Дружби Народів, 6). Усіх присутніх зачарували своєю щирістю господиня (Оксана Монзалевська), ведуча (Марина Пархоменко), кума (Олена Федоренко). Вони майстерно відтворили театралізоване дійство в інтер’єрі української хати. Багато хто зі школярів вперше був присутній на такому святі. Утім, дуже швидко діти поринули в дійство. Із задоволенням брали участь в іграх, ворожіннях та кусали калиту. А як задушевно співали дівчатка й хлопчики! Апогеєм свята стало пригощання варениками, пирогами та узваром. Сподіваємося, вечорниці надовго запам’ятаються юним читачам.

 

З передзвоном на поріг вже ступив Новий рік!

Нарешті до нас прийшла зима – така багата на свята, розваги і веселощі. Та найбільше очікували на неї дітлахи, бо знали, що зимонька сніжна неодмінно приведе за собою улюблені свята. Невдовзі до нас завітає Святий Миколай і неодмінно подарує такі бажані гостинці. А згодом Новий рік, Різдво, Василь з Маланкою, що обіцяють зустріч із чимось таємничим та дають надію, що прийдешній час буде кращим, ніж минулий.

На «Феєрію зими» запросили дітей працівники бібліотеки №4 (вул.. Яновського, 60). Разом весело провели час та опанували нову техніку hand-made, створивши оригінальну ялинку з кольорового паперу. Дітлахи отримали невеличкі солодкі гостинці та обмінялися побажаннями здоров’я. миру, здійснення бажань. Бібліотекарі розповіли про українські національні традиції та обряди та закликали разом творити добро. Хай щастить усім нівроку в кожен день нового року!

(Ірина Абрамова)

 

Наше місто. – 2017. – 5 січня. – с.4.