Нове життя старої бібліотеки на Балашівці

У Кіровограді урочисто відкрили капітально відремонтовану бібліотеку-філію №14, що у мікрорайоні Балашівка. У святкових заходах взяли участь кіровоградський міський голова Андрій Райкович та начальник управління культури міської ради Анна Назарець.

Будинку, в якому розташована бібліотека, близько ста років. Від самого початку тут була школа. А вже 64 роки для місцевих жителів працює бібліотека – єдиний осередок культури в цьому мікрорайоні.

Багато років філія працювала у старому приміщенні, яке не так давно ще й отримало статус аварійного. Проте, у листопаді минулого року міська влада виділила 316 тисяч гривень на капітальний ремонт приміщення. 50 тисяч гривень пішло на обладнання закладу сучасними комп’ютерами та підключення їх до мережі Інтернет, ще понад шість тисяч – на нові меблі.

Також вперше за тривалий час з міського бюджету виділили 80 тисяч гривень на поповнення бібліотечних фондів та передплату періодичних видань. І от відбулося урочисте відкриття бібліотеки.

-Я вітаю всіх, хто працює з книгами, хто обслуговує цей мікрорайон міста з тим, що ця бібліотека отримала нове життя, - зазначив, звертаючись до присутніх, міський голова. – Бібліотека, де б вона не була, це – центр інформації, освіти, культури, виховання. Наша місія – допомагати вам якісно, творчо працювати, щоб навіть у такий насичений сучасними носіями час інтерес до друкованих художніх видань не згасав. Комп’ютер, Інтернет – це добре, це – запорука прогресу та інформаційного розвитку. Але книга – це вічне джерело духовності, високої культури і освіченості. Бажаю вам вдячних читачів і активної діяльності в культурному просторі нашого міста.

Місцеві жителі, які прийшли на свято, схвально відгукувалися про ініціативу влади.

- Ми вдячні міському голові Андрію Райковичу, депутатам міської ради за те, що на нашу проблему звернули увагу і виділили кошти на ремонт, - зазначила  жителька Балашівки Олена Рибаченко. – У бібліотеці є постійні читачі, і те, що їм створили такі комфортні та зручні умови – це надзвичайно важливо, повірте.

Подякували мешканці Балашівки і своєму депутату, який постійно опікується бібліотекою та всіляко їй допомагає – Дмитру Терзову. А святкову атмосферу у бібліотеці створили власне її читачі – вони майстерно читали вірші і співали пісень.

 

Вечірня газета. – 2016. – 1 липня. – с.1.