Літо на книжкових вітрилах

Для корисного відпочинку дітей бібліотека №14 проводить заходи в рамках програми літніх читань під назвою «Літо на книжкових вітрилах». Тут діти знаходять друзів, однодумців, цікавих співрозмовників, з якими цікаво читати, грати, розгадувати ребуси, загадки, малювати, творити. Поринають у море цікавих книг і яскравих журналів, захоплюючі інтелектуальні та розвиваючі комп’ютерні ігри.

Правовий орієнтир провели з дітьми Шкільного мікрорайону в бібліотеці №8. Бібліотекарі розповіли дітям про їхні права в інформ-повідомленні «Знай свої права, дитино!». Провели юридичну консультацію «Порушення прав казкових героїв». Діти зрозуміли, що Конституція у суспільному житті є головним оберегом державності і демократії, гарантом незалежності та соборності України.

Лялька-мотанка для матусі. Про історію виникнення ляльки-мотанки, її сакральне значення і поширення в інших народів та особливості української мотанки дізналися читачі бібліотеки №21 під час майстер-класу. Виготовлення цієї магічної іграшки – цілий ритуал. Діти навчалися створювати оберіг так, як це робили предки: без ножиць і голки. Клапті тканини рвали на менші клаптики, скручували нитками. І – ось вона, лялька-мотанка. Під керівництвом народної майстрині Л. Аляскіної діти навчилися виготовляти різні види ляльок. Травниця стоїть на сторожі здоров’я сім’ї. Десятиручка допоможе своїй власниці бути моторною. Князівна – казкова помічниця у всіх справах. А для рідної матусі – Берегиня та найпростіша лялечка-оберіг.

 

Наше місто. – 2016. – 7 липня. – с.4.