Про державні символи України більше дізналися читачі бібліотеки №19 під час заходу «Родовід державних символів». З цікавістю діти слухали інформацію про те, що зображення тризуба було відоме ще з печатки князя Святослава, а згодом його карбували на срібних монетах князя київського Володимира. Фото таких монет можна було побачити на плакаті, який підготували бібліотекарі.

Читачі декламували вірші про герб та прапор України, виконали разом славень нашої держави, взяли участь у міні-вікторині «Як ти знаєш національні символи своєї держави?»

 

День веселих витівок «Веселимося, граємо, літечко вітаємо» влаштували для учнів школи №13 у бібліотеці №12. Дітей привітав янгол доброти та запросив у захоплюючу подорож. Під час веселої мандрівки хлопчики та дівчатка отримали багато позитивних емоцій. Адже ігри, конкурси, розваги – це завжди цікаво, весело і, звичайно ж, корисно.

 

Ми – господарі природи, бережімо її вроду! Про це йшла мова на екохвилинці, яку бібліотека №14 влаштувала для вихованців літнього табору школи №21. Діти запам’ятали: якщо природу не берегти, то через деякий час на Землі не залишиться ані травинки, ані деревця, ані струмочка. Тому ми повинні вчитись берегти природу!

 

Щодня цікаві заходи відбуваються в центральній бібліотеці для дітей. Це, зокрема, кіно читання «Зі сторінки на екран», літні гастрольні тури театру книги «Буратіно», Art-майстерня «Символіка й техніка прикрас україночки», інтернет-мандри «Україна – унікальна, Україна – надзвичайна!» На екскурсію до бібліотеки приходять навіть із віддалених мікрорайонів міста. Нещодавно книгозбірня зустрічала дітей із літнього табору школи №23. Дітям цікаво було познайомитися з книгами, представленими на книжкових виставках. Привернула увагу екскурсантів, учнів 5-7 класів, і виставка «Її величність казка», яка в нетрадиційній формі розповідає дітям про їхні права.

Познайомилися діти і з роботою клубів, що діють при бібліотеці. Активісти книгозбірні, юні актори театру книги «Буратіно» зуміли зацікавити відвідувачів своєю творчістю.

 

Про Конституцію Пилипа Орлика, про тернистий шлях української держави з тих часів аж до сучасної Конституції України розповіли в бібліотеці №6 вихованція літнього табору відпочинку школи №26. Зворушливо лунав славень України у виконанні дітей. Вони співали, поклавши руку на серце. У грі «Зелене чудо» «громадяни острова» дізналися, що в кожній країні є свої правила-закони, за якими живуть всі мешканці. Якщо цих законів не дотримуватися, то на острові не буде порядку. Із захопленням і всією серйозністю діти складали свої правила проживання громадян на Зеленому острові.

Малята мали можливість висловити побажання своїй країні: миру, процвітання й добробуту. Відчувалося, що маленькі громадяни України вболівають за свій народ і свою країну.

(Олена Шовенко, завідувачка бібліотеки)

 

У країну дорожніх наук запросили маленьких читачів працівники бібліотеки №21. На канікулах дотримання дітьми дорожніх правил особливо актуальне. Дорожній міні-практикум, конкурси поповнили знання дітей про поведінку на дорозі. А відеоролики про різноманітні ситуації на дорогах допоможуть орієнтуватися в складних ситуаціях. Перевірили знання читачів казкові герої, що завітали на захід. Веселих безпечних канікул бажає книгозбірня своїм читайликам!

 

Наше місто. – 2016. – 16 червня. – с.4.