Почитаймо рідне слово зі сторінки «Кобзаря»!

 

«Маєш «Кобзар» - виходь у народ!» Відеомарафон на таку тему створили в бібліотеці №19 до 202-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка. Знімали бібліотекарі читання на робочих місцях, у бібліотеці, на вулиці. Читали вихователі та вчителі, продавці та аптекарі, працівники пральні та галереї, бібліотекарі та музиканти, бухгалтери та журналісти, студенти та письменники, учні та дошкільнята. 9-го березня відеоролик презентували у книгозбірні. Були присутні учасники відео марафону, читачі та гості бібліотеки. Також ролик буде показано в школах та інших закладах, які долучились до його створення.

(Вікторія Нетребенко)

Мандрували стежками Тараса гості літературної світлиці «Нас єднає Шевченкове слово» в бібліотеці №4. П’ятикласники школи №32 прослухали розповідь про життя і творчість Кобзаря. Відеофільм «Край, де народився Шевченко» водив їх Тарасовими стежками. Діти декламували улюблені поезії Кобзаря, взяли активну участь у літературній вікторині.

Звучало Шевченкове слово. Шевченківський день «І знову читаємо «Кобзаря» провели в бібліотеці №12. Упродовж дня залучали до голосного читання творів Тараса Шевченка всіх відвідувачів. Того дня бібліотеку відвідали 92 користувачі.

* З літературно-музичною композицією про дитячі роки Тараса Шевченка завітали до бібліотеки №21 на свято Шевченкового слова учні театрального гуртка «Дотик Мельпомени» школи №19.

* Літературну вікторину «Стежками творчості  генія» провели в бібліотеці №14. Під час заходу діти відкрили для себе багато цікавих фактів, демонстрували виразне читання віршів поета.

* Перфоманс «Шевченкове слово у віках не старіє» пройшов у бібліотеці №2 за участі учнів профучилища №4. Були мультимедійні презентації, пісні, декламації, інсценізації, перегляд телесюжетів, елементи ділової літературознавчої гри, кросворди. Учасники висловили власні враження прозою та віршами, щоб «слово за словом сміялось, лилось».

 

 

Велика українська Трійця

«Безсмертя та велич української Трійці». Книжкова виставка на таку тему в бібліотеці №8 присвячена патріотичним рядкам творчості відомих поетів. «Духовний пророк нації» - розділ, присвячений творчості Тараса Шевченка. Другий розділ: «Незгасна зоря України» - розділ про Лесю Українку. «Невмируща Слава Каменяра» - це про Івана Франка. Тарас Шевченко, Леся Українка та Іван Франко – найвідоміші українські поети, які крізь віки й понині торкаються сердець багатьох людей, лишаючи на них вічний слід. Усі троє були патріотами, допомагаючи Україні відродити державність та незалежність за допомогою поетичних рядків. Їхнє слово було підтримкою волі та духу тих, хто вийшов на Майдан відстояти свою честь, гідність, права і свободи.

 

Наше місто. – 2016. – 17 березня. - с.4.