Торохтіла Солоха, як діжка з горохом

Детективну агенцію «Холмс і К» створили в бібліотеці №19. І запросили читачів позмагатися за титул «Кращий детектив 2016 року». Захід відбувся в рамках всеукраїнського проекту «Книгоманія», в ході якого книгозбірні обирають кращих читачів. Обрана бібліотекою оригінальна форма дуже сподобалася читачам-підліткам. Гравці-нишпорки змагалися в різних конкурсах, здійснюючи пошуково-слідчу діяльність. Оглядали місце злочину, аналізували докази. Опитували свідків «Торохтіла Солоха, як діжка з горохом». Складали фотороботи злочинців «Їх розшукують!» Розшукували тих, хто надсилав SMS-листи з погрозами. Солодкі жетони за кожну вірну відповідь – чудова нагорода за знання. Таких жетонів найбільше отримав Арсен Копотієнко. Він і отримав титул «Кращий детектив 2016 року».

Найкращого читача визначили в бібліотеці №5 серед учнів шостих-сьомих класів школи №30. Більше 40 конкурсантів взяли участь у «Літературному лото троні» та грі «Що? Де? Коли?». Під час індивідуального змагання «Моя улюблена книга» Юля Мухіна розповіла про книгу Саймона «Помста ляльки». Світлана Дубіна вподобала книгу Павленка «Русалонька із 7-В». Максимові Херсуну подобається книга Буличова «Дівчинка із Землі», він зробив до неї малюнок. Переможцем конкурсу стала Світлана Дубіна. Вона найкраще розкрила свої читацькі вподобання та проявила акторські здібності.

Оригінальні книжкові закладки своїми руками виготовляли в бібліотеці №21. Читачі зацікавилися історією виникнення незмінної супутниці книги – закладки. Вона може бути справжнім витвором мистецтва. В цьому присутні впевнилися, переглянувши експонати веб-музею книжкової закладки. Оригінальна закладка стане гарним подарунком або вітальною листівкою, шпаргалкою, навіть, іграшкою!Учасники вчилися виготовляти закладки з тканин та паперу, звичайних скріпок та фетру, поламаних дитячих іграшок.

Подарунок мамі своїми руками вчилися виготовляти юні читачі бібліотеки №14. Оксана Лісницька провела для них майстер-клас. Разом з учнями четвертих класів були зроблені цікаві поробки для привітання мам. Найбільше всім сподобалися яскраві паперові жіночі черевички.

«Лагідні бабусині руки» - таке свято влаштували у бібліотеці №12. Третьокласники школи «Вікторія-П» розповідали про своїх бабусь, вітали їх. Діти дізналися, як шанують бабусь в інших країнах. Залюбки брали участь в іграх, вікторинах, конкурсах «Бабусині помічники» та «Бабусині казки». Дарували компліменти, лагідні слова та вірші для своїх рідненьких. Кожна бабуся, яка завітала цього дня до бібліотеки, отримала квіти та солодощі.

Бенефіс місцевого письменника Валентина Карпова пройшов у бібліотеці №5 на Кущівці. Валентин Євгенович – автор низки науково-популярних праць з історії, філософії, психології, політології та навчальних посібників. Нещодавно він подарував бібліотеці свої книги. Під час творчого спілкування відбулася презентація найвідоміших творів письменника, зокрема «Подорож у часі», «Земляни», «В пошуках істини». Своїми книгами він відкриває таємниці історії України і нашого міста. Карпов пообіцяв здивувати читачів новою книгою «Кіровоградщина: читач як свідок», яка незабаром побачить світ.

(Світлана Котлярова)

 

Наше місто. – 2016. – 10 березня. - с.4.