Про що говорить жовта пика

Ви отримували листи з кумедними жовтими пичками? Це смайлики. Веселі та сумні, серйозні та саркастичні, сердиті та спантеличені, дивовижні, лукаві та з грайливою усмішкою! Зазвичай значення смайлика сприймають однаково люди різного віку в різних країнах. Адже ці кумедні пички промовляють усім зрозумілою мовою, яка називається «Емодзі». Відеобесіда про мову смайликів була представлена користувачам Інтернет-пункту бібліотеки №8 на Шкільному мікрорайоні. Відвідувачі ознайомилися з історією «Емодзі», переглянули відеоролик «День народження смайлика» та презентацію «Смайли, смали – веселі картинки».

(Тетяна Сизранова)

 

День нової книги «Читайте із задоволенням» провели в бібліотеці №15. Книгозбірня отримала щедрий подарунок від мецената Поліни Олексієнко – 60 новеньких видань. Благодійниця вже вдруге дарує бібліотеці книги.

 

На фольклорні посиденьки з нагоди м’ясниць запросила бібліотека №4 своїх читачів. Про давні традиції святкування розповіла присутнім ведуча заходу. Співали веснянки, ліпили жайворонків, янголят та інші фігурки із солоного тіста. Бібліотекарі радо запросили гостей до столу поласувати млинцями, оладками та варениками із сиром.

 

Чуня навчає доброті та чесності. Прем’єра лялькової вистави «Поросятко Чуня» відбулася в центральній бібліотеці для дітей на вулиці Попова. Маленькі глядачі та їхні батьки отримали велике задоволення від вистави. Її представили юні актори театру книги «Буратіно» Настя Махоніна, Настя Олексюк, Олена Поповкіна та Олександра Савченко. Діти взяли участь в інтерактивній вікторині «Кращий знавець казок».

 

Наше місто. – 2016. – 10 березня. – с.4.