Любовні історії та велика епідемія

Арт-зустріч «Люблю тебе, люблю» відбулася в бібліотеці №1. Поетеса Тетяна Березняк спілкувалася з учнями 11-го класу школи №29. Тетяна Григорівна відкрила для них багатий і безмежний світ поезії. Вона розповіла про своє дитинство, про перші свої вірші, які почала писати в 16 років. Головна мета зустрічі – знайомство з поетами рідного краю та залучення до читання. Зустріч залишила в серцях підлітків тепло і радість, а також бажання прочитати ще більше творів літератури.

Дитячі іграшки зібрали учні школи №10 для пацієнтів центру матері і дитини в селищі Новому. Це заклад тимчасового проживання жінок на сьомому-дев’ятому місяці вагітності та матерів з дітьми віком від народження до 18 місяців, які опинилися в складних життєвих обставинах. Працівники бібліотеки №17 відвідали центр, вручили подарунки, відкрили пункт видачі літератури.

Вихідний в Інтернеті пропонують провести користувачам у бібліотеці №12. День спілкування в соціальних мережах допомагає встановити нові знайомства, сприяє обміну знаннями, діалогу культур. Водночас працівники бібліотеки порадили ніколи не ділитися своєю персональною інформацією, яку може бути використано проти вас чи ваших близьких.

«Велика епідемія кохання» сталася у бібліотеці №12. Учні школи «Вікторія-П» взяли участь у великій розважальній програмі. Казкова вікторина, конкурси «Як ви знаєте свого супутника», «Золотий ключик», «Дружна пара», «Найкраща постава» створили в читальному залі гарний настрій та теплу, веселу атмосферу.

Я прочитав і вам раджу. До бібліотеки №21 завітали любителі казок братів Грімм. Тут відбувся букслем «Казки старого Бремена». Букслем (Book Slam) – це рекламна гра-конкурс «Я прочитав і вам раджу». За рекламну акцію взялися три команди читачів. «Рекламні агенти» казки «Метелиця» показали театральні мініатюри, а знавці казки «Хоробрий кравчик» цікаво розповіли про головного героя твору. Порівняти казку «Червона шапочка» братів Грімм та однойменну казку Шарля Перо закликали прихильники «Червоної шапочки». Присутні на заході дізналися чимало цікавих фактів про письменників та їхні книги.

Година книголюба «Про книжкову аптеку та ліки для книжок» відбулася в центральній бібліотеці для дітей. У ній взяли участь гуртківці «Книжкової скарбнички». На занятті діти дізналися, як берегти книгу та правильно користуватися нею. У реставраційній майстерні гуртківці вчилися надавати швидку допомогу «потерпілим» книжкам. Старі та пошарпані книжки вийшли такими шатними, що їх відразу хочеться взяти до рук і прочитати.

Країну, якої немає на карті, показали в бібліотеці №8, що у Шкільному мікрорайоні. На екскурсію до країни книг завітали першокласники школи №16. Дітям було цікаво і корисно дізнатися про важливу роль бібліотеки у житті людини. Цікавим доповненням екскурсії стали захоплюючі вікторини, ігри та конкурси.

(Валентина Кизілова, завідувачка бібліотеки)

 

Літературний салон «Любовні історії у світовій літературі та в житті» відвідали члени жіночого клубу «Мальва» при бібліотеці №8. Там вони почули неймовірні історії кохання, пригадали, як описували це почуття у творах майстри пера. Відео-подорож «Мелодія сердець» зворушила емоції та розчулила гостей. Гості взяли участь у конкурсі «Я люблю бібліотеку». А працівники книгозбірні пригостили їх солодкими подарунками.

(Галина Юрченко)

 

Наше місто. – 2016. – 25 лютого. – с.4.