Скажи мені, що ти їси. «Світана» - таку назву має жіночий клуб у бібліотеці №17 селища Нового. Читачки спілкувалися за  чашкою кави під час розважального кулінарно-психологічного вечора «Скажи мені, що ти їси, і я скажу, хто ти». Щоб краще познайомити присутніх і створити невимушену атмосферу спілкування, бібліотекарі запропонували гру «Весела нісенітниця». Після чого для членів клубу було проведено психологічний тест «Улюблена страва і характер». А щоб виявити найбільш ерудовану читачку, бібліотекарі провели «Шоколадну» та «Яблучну» вікторини.

 

(Катерина Салтан, завідувачка бібліотеки).

«Згадаймо юність, що згоріла в Крутах». Такою була тема історико-патріотичного екскурсу в бібліотеці №12. Лейтмотив заходу – проведення паралелі між подвигом героїв Крут та героїв АТО. Користувачі читали патріотичні твори, знайомилися з книгами про воїнів Крут, переглянули відеофільм «Лист без конверта».

Літературно-музична година «Спом’янімо славу Крут» пройшла в бібліотеці №2. Учні ПТУ №8 згадали подвиг українських юнаків-добровольців, що виступили на захист Української Народної Республіки. Розкрили одну зі сторінок історії та героїчного минулого українського народу, суть та причини трагедії під Крутами. Переглянули відео-кліп пісні «Ніколи не плач» у виконанні автора Сергія Василюка, фільм «Лист без конверта» із серії «Невідома Україна». Читали рядки художніх творів, присвячені крутянцям, вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання. Закінчився захід оглядом книжкової виставки «Крути-1918 : жертовність в ім’я України».

 

(Наталія Верозуб, завідувачка бібліотеки)

 

 

До казки на гостину запрошує бібліотека №9 своїх читачів. Книжкова виставка «Казка мудрістю багата» допоможе пізнати чарівний та дивовижний світ казки. Крокуючи казковими сходинками, ви зустрінете відомих улюблених героїв, поринете у світ їхніх пригод, де живуть жахливі чаклуни і прекрасні красуні, де завжди є місце для здійснення найзаповітніших мрій. Вони навчать вас розпізнавати добро і зло. Казки – це ваші добрі друзі і порадники. Казку люблять всі: діти, дорослі і навіть літні люди. Отже читайте, любіть казки, прислухайтесь до їхньої мудрості!

 

Наше місто. – 2016. – 11 лютого. – с.4.