«Відчиняйте, люди, хату – прийшов щедрик щедрувати!» З такими словами працівники бібліотеки №19 разом з дітлахами віншували найстарших читачів. Господарі за гарне виконання колядок та щедрівок частували малечу цукерками, калачами, печивом та фруктами. Бібліотекарі не забули і про самотніх людей та ветеранів, привітали з різдвяними святами не лише добрими словами, а й невеликими подарунками.

У бібліотечній кав’ярні «Тинейджер» книгозбірні №12 маленькі користувачі вчилися виготовляти новорічні прикраси. Майстер-клас провела постійна читачка, талановита дівчинка Оленка Пономаренко. Вона не тільки вміє працювати з папером, а ще й гарно вишиває, робить прикраси з бісеру, танцює в хореографічному ансамблі «Метелиця». Після копіткої та зосередженої роботи хлопчики та дівчатка із задоволенням поласували солодкими цукерками та печивом.

Зустріч із Василем Даценком, кіровоградським істориком-краєзнавцем, автором книги «Щоб пам’ятали…» відбулася у бібліотеці №17. У ній взяли участь педагоги, учні школи №10 та жителі селища Нового. Також гостем був П. Фещенко, відповідальний секретар обласної комісії у справах увічнення пам’яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій. Запрошені почули детальну розповідь про епізоди наступальної операції, які безпосередньо стосуються території селища Нового. А інформація про обеліск Слави в центрі селища взагалі вразила присутніх. Виявляється, Василь Всеволодович дослідив і вияснив імена тих чотирьох десятків загиблих воїнів, які на могильній плиті значаться невідомими. Василь Даценко повідомив, що має намір клопотати про внесення змін у списки похованих у селищній братській могилі.

 

Катерина Салтан,

завідувачка бібліотеки

 

Бібліотекар + книга + соціальні мережі = флеш бук. У цьому році виповнюється 140 років книзі Марка Твена «Пригоди Тома Сойєра», одній з найулюбленіших у дітей усього світу. Привітати книгу з її ювілеєм флешбуком «Друзі Тома Сойєра» запропонувала читачам бібліотека №21. Флешбук – книжковий флешмоб в Інтернеті. Ідея проекту полягає в тому, щоб створити сторінку улюбленої книги в соціальних мережах, запросити на неї своїх друзів і знайомити відвідувачів сторінки з книгою через цитати, ілюстрації та іншу інформацію про книгу. Привітай книгу з ювілеєм на http://vk/com/club110074799!

Різноголосся української книги. Нова хвиля української літератури – яскрава, різножанрова, захоплююча. Вона є дзеркалом сьогодення та скарбом для майбутніх поколінь! Ця тема обговорювалася на дні інформації в бібліотеці №9. Користувачів познайомили з книгами, які надійшли до бібліотеки минулого року. Виставки літератури, експрес-огляди видань, інформаційні хвилинки познайомили присутніх з новинками сучасних видавництв, допомогли користувачам у виборі книг.

 

 

Наше місто. – 2016. – 21 січня. – с.4.