Діти роблять уроки в бібліотеці

Креативний підхід до оформлення бібліотечного простору – основна ідея проекту центральної бібліотеки Кіровограда, що на площі Дружби народів, 6. Ви бачили коли-небудь цифри із книжок? А книжкове серце та дерево? До кожної визначної дати бібліотекарі готують арт-об’єкти із книг. Також організовують змістовне дозвілля юних та маленьких користувачів, залучаючи їх створювати паперові прикраси чи листівки до свят на майстер-класах. ! «Я дуже задоволена, - розповідає мати школярів Матвія та Дарії Світлана Коваленко. – У бібліотеув діти привчаються до читання та створюють невеличкі шедеври своїми руками. А то вони звикли з ранку до вечора за комп’ютером сидіти. Мої діти з радістю беруть участь у різноманітних конкурсах та заходах, наприклад, «Читай-фест» чи «Свято дитинства». Вони більшість часу після школи проводять саме в бібліотеці. Тут і уроки роблять. Хочу висловити велику подяку креативним працівникам за їхній творчий та виховний підхід до наших дітей, які розвиваються в бібліотеці».

Не заблукати в павутинні. Працівники бібліотеки №19 разом з читачами здійснили Інтернет-полювання «Як не заблукати в павутинні». Користувачі переглянули мультфільм «Фіксики: Інтернет», активно відповідали на запитання вікторини «Ми в Інтернеті», довідалися про безпеку в мережі зі слайд-презентації «День безпечного Інтернету». Викликала багато позитивних емоцій та сміху 3-Д казка «Інтернет-Капелюшок» за мотивами казок Шарля Перро, яку презентували члени клубу «Веселих Пізнайок та допитливих Чомучок». Наприкінці заходу бібліотекарі подарували кожному буклет «Основи безпеки Інтернету для підлітків».

Про гуцульське кохання. До 50-річчя презентації фільму Параджанова «Тіні забутих предків» у бібліотеці №1 пройшла інформаційна презентація «Її величність книга та його високість Кіно». Читачам було цікаво дізнатися, що фільм створений за повістю видатного українського письменника Михайла Коцюбинського. Це один з найкращих, найбільш вражаючих творів української літератури. А фільм «Тіні забутих предків» став класикою світового кінематографу. І через півсторіччя він продовжує цікавити та закохувати у себе глядачів. Присутні переглянули відео сюжет фільму. Їм відкрився чарівний світ гуцульського життя, світ народних переказів, звичаїв і побуту старих Карпат. Старші пригадали свою молодість, своє велике кохання, як у героїв фільму Марічки та Івана. Виявляється, ми знаємо і любимо українські фільми, бо вони є частинкою нашого життя, життя нашої рідної країни. Була презентована література за даною темою. Хочеться зауважити, що завдяки геніальному твору української літератури з’явилася кінокласика.

Сонце без миру не світить. Учні молодших класів школи №32 взяли участь у вахті миру «Хай мир панує в рідній Україні!» в бібліотеці №4. Діти вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих героїв, які воювали за мир та віддали свої життя в ім’я світлого майбутнього України. Декламування віршів, перегляд відео сюжету «Молитва за Україну» спонукали дітей замислитися над тим, якою дорогою ціною виборюється мир та спокій у нашій державі, про мужність, героїзм і звитягу відважних українських воїнів-захисників.

Наостанок всі присутні власноруч створювали білих голубів – символів миру та з найщирішими побажаннями рідній землі прикріплювали їх до імпровізованої мапи України.

(Ірина Абрамова)

 

Наше місто. – 2015. – 24 вересня. – с.4.