Дельфіни і слони мистецької стіни

Читачам бібліотеки №13 було запропоновано взяти участь у проекті «WALL ART: Великий океан в маленькій бібліотеці», озброївшись знаннями, фантазією й бажанням.

Діти й дорослі мали змогу поглибити знання про природу, тваринний та рослинний світ океану, дізнатися про мешканців океанських глибин. І втілити в бібліотеці ідеї з книг, журналів та Інтернету в малюнках, виробах зі штучного або природного матеріалу. Всі роботи та задуми учасників, за умовами, можна побачити на абонементі на початку вересня у формі WALL ART («Настінне мистецтво»). Тобто, всі вироби будуть розміщені на стіні!

Були проведені майстерки з використанням паперу, фарб, клею, олівців, наліпок, трафаретів. Учасники клубу «Ерудит» оформили книжкові тематичні полички, де представлені художні твори української та світової класики, науково-популярні книги, енциклопедії, статті з дитячих журналів. Це й усім відомий «Мобі Дік» Германа Мелвилла, «Морська зірка» Валерія Шульжика, «Дивовижна риба мурена» письменника-земляка Леоніда Тендюка, «Морська тиша» Лесі Українки, «Восьминоги за склом» Святослава Сахарнова, книги легендарного Жака-Ів Кусто.

Також діти мали змогу прочитати цікаві статті з аеріодичних видань про акулу молота, морського слона, дивовижних дельфінів. Звісно, не тільки книги, але й Інтернет став у нагоді читачам. Працівники бібліотеки підібрали презентації, уривки з документальних фільмів й мультики відповідної тематики. Наприклад, під впливом усім відомого мультсеріалу про Русалоньку читачка Марія намалювала рибу Флаундера, вірного супутника Аріель. Софія Новікова намалювала восьминіжку, назвавши її на свою честь Софією. Станіслав виготовив картинку-рибу з кольорового піску. Прикрасила фойє абонементу картина з мушлі Марини Харламової, яку вона подарувала спеціально для виставки. Можна побачити дельфінів, китів, морських коників і зірок, виготовлених руками читачок Ані Кириченко, Олександри Баришникової, Ірини Тарасової. А найактивнішою учасницею проекту стала Даша Касянчук. Дівчинка із задоволенням малювала яскравих риб, медуз, крабів, скатів. Відзначилися й читачі школи №20, які у літньому таборі створювали власні міні-роботи.

Співпрацю читачів і бібліотеки можна побачити на абонементі бібліотеки №13 у формі WALL ART!

 

Наше місто. – 2015. – 17 вересня. – с.4.