90-річний ювілей бібліотекарки

Святкування 90-річного ювілею мешканки Кущівки Галини Солонько влаштували в бібліотеці №5. Галина Іванівна – колишня працівниця книгозбірні. Її запросили поспілкуватися з молоддю, поділитися своїми спогадами і життєвим досвідом. А спомини її дуже цікаві. Галина Іванівна народилася у 1925 році і чудово пам’ятає багато історичних подій, зокрема, якою була Вознесенська церква. Приміщення самої бібліотеки – найстаріша будівля на Кущівці. Колись це була частина церковного архітектурного комплексу. Тому історія Вознесенської церкви є частиною історії бібліотеки. У читальному залі зібралися представники громадськості нашого мікрорайону, єпархії, колектив бібліотеки, молодь. Також привітав Галину Іванівну депутат міської ради Костянтин Лагода. Дитячий колектив оздоровчого табору «Барвінок» при школі №30 та наша співуча читачка Мар’яна Побережник привітали ювілярку святковим концертом. Галина Іванівна отримала в бібліотеці квіти, пам’ятні подарунки і гарний настрій.

(Світлана Котлярова)

 

Школа безпеки від інспектора ДАІ. Екскурсію до музею дорожньо-патрульної служби для вихованців табору «Бригантина» при школі №31 організувала бібліотека №19. Діти довідалися багато нового та невідомого з історії справи, якою займаються дорожні інспектори. Усіх вразили відвідини штрафного майданчика, де зібрані автомобілі, що постраждали внаслідок аварії.

Подорожуємо Європою. Бібліотека №21 запросила вихованців дитячого закладу відпочинку з денним перебуванням «Зоряний» у заочну подорож країнами Євросоюзу, яка триватиме три тижні. Дітям запропонують познайомитися зі звичаями, традиціями народів Європи, навчать готувати національні страви. Учасники дізнаються про одяг та риси характеру жителів різних країн, довідаються, в які ігри полюбляють гратися їхні ровесники за кордоном.

Зустріч умілих рученят організували в бібліотеці №4 для вихованців табору при школі №32. За участі майстрині Алли Молдавану діти власноруч виготовляли вітальні листівки. Наввипередки розповідали про своїх друзів, яким з найщирішими побажаннями подарують свої вироби. Разом пригадували мирилки, українські прислів’я і приказки про дружбу.

Сильні, дужі та кмітливі. Депутат міської ради Вадим Дрига, бібліотека №7, працівники Масляниківського будинку культури та відділу спорту міськради організували спортивне свято. Прийшло багато дітей з мамами, татами, бабусями. Були пісні, спортивна вікторина, ігри, конкурс на кращу футбольну команду. Переможців чекала винагорода в сумі 300 гривень, а всіх учасників – морозиво від депутатів.

«Спинилось літо на дорозі». Аукціон літніх розваг на цю тему відбувся в бібліотеці №8 Шкільного мікрорайону. Книгозбірня гостинно відчинила двері для своїх маленьких гостей з літнього табору відпочинку «Сонечко» школи №16. Діти взяли активну участь у конкурсах: «Додай ім’я казкового героя», «Інсценування», «Дізнайся казку», казковій естафеті та бліц-турнірі. Розповідали про прочитані книги, співали улюблені пісні з казок та мультфільмів. А у рухливих іграх показали, які вони спритні і кмітливі. Сюрпризом стали різноманітні солодощі, які всі отримали після розваг.

(Тетяна Горова)

Наше місто. – 2015. – 18 червня. – с.4.