Турнір у шаховому Королівстві

Грандіозна шахова феєрія зібрала близько чотирьох сотень маленьких та дорослих читачів біля бібліотеки №19. Вирішували суперечку двох королівств – білого та чорного. Творчі бібліотекарі зіграли Білу та Чорну Королев, а шахових фігур – юні читачі, які й змагалися між собою в різноманітних амплуа в танцювальному, пісенному, акробатичному та артистичному турах.

Свято відкривав аматорський хореографічний  колектив «Діт сонця» (керівник Олександра Порошенко) композицією «Маленька Країна». Феєричний вихід Королев супроводжували піддані – пішаки, офіцери, тури та інші шахові фігури, після чого розгорнулося казкове змагання.

Захищали в пісенному турі свої королівства Христина Дула від імені Чорної Королеви та Оля Алєксєєнко від Білого Королівства. Підтримати чорно-білі кольори у танцювальному турі прийшли вихованці садочків №№62 та 67, які виконали хореографічні номери «Грація» та «Кольорове літо».

Затамувавши подих, глядачі спостерігали за виступами жонглерки Марії Корнілової, яка з легкістю вправлялася з м’ячами, кільцями, палицями та обручами. А довершені акробатичні трюки продемонструвала гімнастка Кіра Полюхович. Особливістю свята стало неперевершене шахове дефіле від «відомих кутюр’є» Чорного та Білого Королівств в елегантних сукнях із незвичних матеріалів. Чорно-біле шахове оформлення було витримано досконало – від намальованої на асфальті величезної дошки до найменших деталей в одязі шахових фігур.

Завершився турнір єднанням двох Королівств та пригощанням усіх присутніх солодощами від депутата міської ради Лариси Онул.

Казкотерапія «Стежками любові, краси і добра» пройшла у бібліотеці №1 з третьокласниками школи №29 на основі творів Василя Сухомлинського. Говорили саме про казки, які вміють писати самі діти. Науковий співробітник обласного краєзнавчого музею Валентина Дацька розповіла дітям про казкову спадщину Сухомлинського. Разом з дітьми узагальнили 10 правил «Чого не можна робити дитині». Активну участь діти взяли в конкурсі «До якої казки малюнок?»

Віддамо цей світ дитині! На святковий калейдоскоп «Ми – майбутнє України» до бібліотеки №4 завітали вихованці літнього пришкільного оздоровчого табору школи №32. Відповідаючи на запитання правової казкової вікторини, діти пригадували основні положення Конвенції про захист прав дітей та визначали, які права казкового героя були порушені у тій чи іншій казці. Мультсалон запросив дітлахів переглянути улюблені мультфільми. У конкурсі малюнку на асфальті діти поринули у кольоровий світ безмежної уяви, фантазії та творчості.

На дитяче свято «Світ дитинства любові і миру просить» до бібліотеки №15 завітали діти з оздоровчого табору «Барвінок» при школі №22. Після казкової вікторини діти вирушили у кругосвітню подорож океаном розваг та робили зупинки на різних цікавих островах. На острові «Майбутніх художників» діти переглянули виставку дитячих малюнків «Щоб дитинство не вкрала війна» та обрали переможця конкурсу. Пришвартувавшись до острова «Любителів книги», активно відповідали на питання вікторин та конкурсів. Учасники свята випробували себе і в традиційному малюнку на асфальті.

Лялькове дефіле. Про різноманітний світ ляльки, її історію та традицію виготовлення ляльки-мотанки дізналися учні 1-2 класів школи «Вікторія-П» у бібліотеці №12. Дівчатка із захопленням розповідали про своїх улюблениць, брали участь у конкурсній програмі. А всі разом дивилися слайд-презентацію «Лялькове дефіле» і мультфільм про ляльку Барбі. Підсумком лялько-паті став конкурс на кращий малюнок своєї улюбленої іграшки, а переможці отримали солодкі призи.

Наше літо сонечком налито. До бібліотеки №13 завітали діти з оздоровчого табору школи №20. Діти ознайомились з новими книгами й журналами, розгадували загадки, читали. Читач Олександр Бордюжа представив музичні твори, які він підготував. Сашко виконав польку, козацький марш, народні пісні на баяні. У читальному залі малювали й розмальовували, вирізали з паперу мешканців морів й океанів: дельфінів, восьминогів, морських коників і зірок, медуз, різні види риб. Час у бібліотеці пролетів, як одна хвилина.

«Мандрівку в країну Мультляндію» влаштувала бібліотека №9 для вихованців літнього оздоровчого табору. Діти довідалися про мистецтво створення мультфільмів, познайомилися з поняттям «анімація». Згадали відомі всім мультфільми, взяли участь у відео-вікторині «Впізнай героя». Після мандрівки в «Мультляндію» у всіх залишився гарний та веселий настрій.

 

Наше місто. – 2015. – 11 червня. – с.4.