У книгозбірнях міста пройшли заходи в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання.

«Веселі каруселі» крутилися у бібліотеці №13. В інтелектуально-розважальній грі за дитячими книгами четвертокласники школи №20 розділились на дві команди: «Зірочки» та «Розумники». Складали поетичні пазли з розрізаних строф, шукали інформацію в комп’ютері, вгадували книги улюблених авторів.

У бібліотеці №1 провели ряд читацьких заходів з учнями школи №29. Третьокласники говорили про «Коника-Горбоконика». Восьмикласники разом з працівниками книгозбірні підготували цікаву програму до 120-річчявід дня народження українського поета Максима Рильського. А першокласники побували в майстерні читання «Шевченко для малечі».

Фестиваль читання відбувся в центральній бібліотеці для дітей. Креативний карнавал літературних героїв улюблених книг у виконанні акторів театру книги «Буратіно» вразив маленьких відвідувачів. Вони й самі спробували себе в ролі акторів у інсценізації улюблених казок.

«З мамою і татом до бібліотеки» - таких захід провели у книгозбірні №12. Діти із задоволенням переглядали нову літературу, відповідали на запитання вікторини та відгадували загадки із «чарівної скриньки» на краще знання творів художньої літератури, прислів’їв та приказок про книгу.

Читацькі марафони, вікторини, інтелектуальні ігри, конкурси творчих робіт та шашковий турнір пройшли у бібліотеці №15. А ще тут створили на абонементі етнографічний куточок. Діти із задоволенням розглядають предмети побуту наших предків.

Із демобілізованим військовим Андрієм Скальком зустрілися в бібліотеці №15 її читачі. Окремий мотопіхотний батальйон, у якому служив Андрій, захищав блокпост біля Горлівки та селище Ленінське. Андрій відповідав на запитання школярів, які за останні півроку стали не по роках дорослими. А діти цікавилися, чим вони можуть допомогти. Учні передали для пораненого військовослужбовця – земляка Вадима Довгорука малюнки та листи.

До 85-річчя Ліни Костенко. У бібліотеці №17 дев’ятикласники школи №10 декламували поезію, аналізували глибокі філософські підтексти найбільш незалежної української поетеси і говорили про долю Ліни Василівни. Її талант ще за життя має визнання. Але вона боляче сприймає несправедливість, тому часто роками мовчить. А повертається в літературу тоді, коли настають тяжкі часи.

На вечір, присвячений 85-річчю з дня народження Ліни Костенко, до бібліотеки №2 прийшли учні профтехучилища №4, читачі та молоді кіровоградські поети. Поетичні рядки Ліни Костенко читали душевно і кожен по-своєму. Дуже сподобалися вірші, покладені на музику.

«Мій край – колиска слова і зерна». «Діти, а що ви знаєте про письменників та поетів рідного краю?» З таким запитанням звернулася працівниця бібліотеки №12 Алла Пономаренко до учнів школи «Вікторія-П», які завітали до читального залу. У книгозбірні вони познайомилися з творами письменників і поетів, читали вірші та слухали пісні про Кіровоград, взяли участь у марафоні ерудитів.

«Природа і фантазія». На стендах, столах, стінах і навіть на світильниках у бібліотеці №18 – роботи з природних матеріалів, виготовлені руками мешканців 101-го мікрорайону. Експозицію доповнюють книги з різних методик виготовлення саморобок. Родини Чудакових, Сузюмових, Чемен, Сорок, Шиманських, Бєлих, Сиріт, Фустій надали оригінальні самобутні роботи, охоче розповідали і демонстрували свою майстерність відвідувачам. Змістовно пройшли майстер-класи з виготовлення картин у форматі 3D з використанням гербарію, круп, ягід та інших матеріалів. Бібліотекарі організували фото сесію для учасників.

«Сам собі рятівник». У рамках місячника безпеки в бібліотеці №15 розповіли школярам молодших класів про правила дорожнього руху, застерегли від необережного поводження на дорозі. Діти з цікавістю переглянули викладку матеріалів з даної тематики, яку підготували бібліотекарі.

 

Наше місто. – 2015. – 26 березня. – с.4.