День нової книги пройшов у бібліотеці №17. Викладка «На хвилинку зупинись – нові книги подивись» була найпопулярнішим місцем. «Почитай – не пожалкуєш!» - слова, які найчастіше звучали того дня. А ще у цій книгозбірні підготували галерею жіночих образів, які залишили свій неповторний слід у житті Тараса Шевченка. Хтось його кохав, хтось зраджував, але всі вони увійшли в історію, осяяні ореолом слави Великого поета.

 

«Якби красунь усіх віків зібрати…» Засідання жіночого клубу «Рукодільниця» пройшло в бібліотеці №9. Учасники слухали вірші поетеси Н. Чабаненко, ділилися смачними рецептами за чашкою чаю, а бібліотекарі підготували огляд книг та періодичних видань.

 

Дегустація літературних новинок відбулася в бібліотеці №12. Проведено хвилинку інформаційних повідомлень «Дивосвіт нової книги», консультацію «Пошук інформації з допомогою довідково-бібліографічного апарату бібліотеки». А для маленьких відвідувачів влаштовано викладку «Всесвіт цікавих книг».

«Шевченко і наш край». Виставку видань на цю тему влаштували в бібліотеці №16. Участь у Шевченківських читаннях узяли учні гімназії №9 та ліцею №8.

 

Літературно-музична імпреза «Не гасне у віках Шевченкова зоря» відбулася у бібліотеці №4. Третьокласники школи №32 прослухали пісні на вірші поета, переглянули відеофільм «Дитинство Тараса Шевченка», декламували поетичні твори Кобзаря. Малювали Тарасову хатину, калину та широкополі українські лани.

 

Наше місто. – 2015. – 19 березня. – с.4.