Весела рольова гра «2015 секунд веселого читання казок Андерсена» та літературна мандрівка «Чарівний світ казок Єршова» відбулися в бібліотеці №5. Кожен учасник обирав собі костюм улюбленого літературного героя та розповідав про нього. Найцікавішою виявилася розповідь Насті Барабулі.

Фітнес-бесіду «Якщо хочеш бути здоровим» провели у бібліотеці №12. Користувачі ознайомилися із книгами даної тематики, переглянули презентацію «Зроби вибір на користь свого здоров’я», обмінялись думками на тему: «Не загуби своє майбутнє»

Гімн школи №22 презентувала в бібліотеці №15 член Національної спілки письменників України Антоніна Корінь. Письменницю запросили до книгозбірні на свято поезії. Бібліотекарі підготували книжкову виставку та слайд-презентацію «Письменники Кіровоградщини – дітям».

Подорож прекрасними казками Ганса Хрістіана Андерсена влаштували в бібліотеці №13 для учнів 4 класу школи №20. Діти переглянули ілюстрації до творів та відеоролик про життя казкаря, дізналися про святкування дня народження Русалоньки, яка є символом Копенгагена. Гості взяли активну участь у вікторині «Врятуй світ» за казкою «Снігова королева», що стала підсумком подорожі. А в бібліотеці №21 відбувся літературний ринг «Подорож в Андерсенландію». Команди знавців творчості Андерсена виборювали перемогу в конкурсах та вікторинах.

Грандіозним Читай-фестом завершився Тиждень дитячого читання у бібліотеках міста. Свято проходило під гаслом «Книга єднає». На площі біля міської ради зібралися шанувальники книги, талановиті аматорські колективи, письменники-земляки, головними на святі були учасники фабрики читацьких талантів «Крок до успіху». Їх підтримували літературні та казкові герої.

 

Наше місто. – 2015. – 2 квітня. – с.4.