Дівич-вечір «Привабливі та чарівні» пройшов у бібліотеці №4. Діти декламували вірші про маму, пригадували прислів’я та приказки, присвячені світлому образу жінки, виконували пісні, захоплено розповідали про своїх мам та бабусь. Презентувалася виставка-ілюстрація «У жінці душа народу». За участі майстрині Алли Молдовану проведено майстер-клас з виготовлення вітальних листівок.

(Н. Місаєва)

 

Коти і птахи. Об’єднати першоберезневий день кота та Міжнародний день птахів, який відзначається 1 квітня, вирішили у бібліотеці №15. Тут презентували виставку робіт декоративно-ужиткового мистецтва «Весна в душі, весна в природі». Майстри «Єлисаветградського узвозу» зобразили своїх улюбленців в техніці живопису, вишивки, глини, бісеру, деку пажу та інших. Виставка буде експонуватися до кінця місяця.

 

«Суд над неправдою» відбувся в бібліотеці №17. Свої зусилля у військово-патріотичній роботі із старшокласниками бібліотекарі об’єднали з педагогами школи №10. Десятикласники слухали кіровоградських поетів В. Саєнко, О.Надутенко та Н. Шмітке. Влучними поетичними словами вони говорили про страшну «братерську» зраду, про кров і гору на рідній землі. Горіла свічка пам’яті, лунали хвилюючі патріотичні пісні.

Ілюзіон мовної словесності «Плекатимеш мову – цвістимуть слова» провели працівники бібліотеки №4 для восьмикласників школи №32. Школярі переглянули слайд-презентацію «Скорботний календар української мови». І дізналися, який тернистий шлях довелося пройти українській мові у своєму розвитку. Охоче взяли участь у інтелектуальній гра «Рідне слово».

(Надія Шейчук, бібліотекарка)

Час обирати професію. Допомогти учням визначитися у своїй професійній спрямованості намагалися працівники бібліотеки №16. Для дев’ятикласників ліцею №8 влаштували день інформації «Випускник. Абітурієнт. Студент». Година спілкування «Людина для професії, чи професія для людини?» створила досить виразну картину мотивів, які спонукають учнів обирати певну професію. А для учнів 10-х класів цього ліцею була організована зустріч із кандидатом сільськогосподарських наук, доцентом кафедри загального землеробства Кіровоградського техуніверситету Ларисою Сало. Акцентом розмови стало питання подальшого навчання та проходження виробничої практики в інших європейських країнах.

«Рабство за власним бажанням» - тема перехрестя думок у центральній бібліотеці для дітей. Під час огляду літератури «Різні шляхи в безодню» обговорювали конкретні ситуації і навіть сперечалися. Відеоролик «Подивись на вигляд і не питай про здоров’я дав достовірну інформацію про реальну загрозу шкідливих звичок власному життю та розвіяв міфи про їхню популярність серед дітей та підлітків.

 

На Шевченківських читаннях у бібліотеці №21 звучали твори Кобзаря, пісні на його вірші. Демонструвалися документальні фільми про творчість генія нашого народу та повідомлення про малярський талант Шевченка.

 

Найкращого читача визначила бібліотека №5. Літературний конкурс зібрав учнів середнього шкільного віку, для котрих книга є другом та помічником. Бібліотекарі запропонували конкурсантам вікторину «Впізнай героя книги» та гру «Знайди автора». Найцікавішим виявився той раунд, в якому потрібно було розповісти про свого улюбленого героя. Рейтинг найпопулярніших літературних персонажів очолили Аліса з країни чудес, Аліса Селезньова з планети Земля, Полліанна, Чарлі з шоколадної фабрики. Переміг у конкурсі Максим Херсун. Дуже хороші знання показали Вадим Грицюк та Юля Мухіна.

(Світлана Котлярова, завідувачка бібліотеки)

 

Навіть коти читають у бібліотеці №8. До всесвітнього дня кота тут оформили креативну виставку-свято «Мій улюблений пухнастик, скільки він дарує щастя!» Учні других-третіх класів школи №16 взяли участь у вікторинах та іграх, жваво розповідали про своїх домашніх улюбленців та малювали їх. Родзинкою свята був бібліотечний кіт Артур, який «читає» у книгарні майже шість років! Артур радо зустрічав гостей, а вони пригощали його котячими делікатесами.

«Дорожню грамоту» вивчали першокласники на уроці безпеки в бібліотеці №9. Розглянули тематичну полицю, підібрану бібліотекарями. Яскравий плакат допоміг засвоїти дорожню азбуку. Після веселої гри-вікторини, в якій маленькі читачі вирішували задачки Світлофорчика, всі зрозуміли: правила дорожнього руху життєво важливі для кожного з нас!

 

Наше місто. – 2015. – 12 березня. – с.4.