У бібліотеці-філії №10 значна увага приділяється суспільним подіям. Тож, під час історичного інформ-екскурсу «Собор  єднання і порозуміння»  ознайомлено з  фактами та подіями, що належали до 22 січня 1919 року. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом – Днем Соборності. 22 січня наша країна відзначає величне національне свято. У цей день в 1919 році, на Софійській площі в Києві, урочисто проголошено Акт возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину соборну Українську державу.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави в єдності українських земель. Це свято має історичне та політичне значення для суверенітету нашої держави

До цієї дати в бібліотеці організована  історично-документальна виставка «Соборність в наших серцях». На якій представлена література, що висвітлює найважливіші події в історії України – передумови і причини об’єднавчого процесу. Тернистий шлях України до Соборності -  ідея побудови української, самостійної, соборної Держави. Юні учасники заходу вітали всіх з величним національним святом та бажали миру, добра і згуртованості всій країні!