22 січня  Україна святкує 104-річницю об'єднання   своїх східних та західних земель. Цю дату прийнято називати Днем Соборності України − святом  проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Соборність − об'єднання всього українського народу.

У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав і переживає на зараз,  як гіркі, так і радісні події. Сьогодні, як ніколи, наш народ показує свою боротьбу за соборність своїх земель.

З метою розширення кругозору учнів з історії,  прищеплення любові та поваги до історичних та культурних надбань українського народу у бібліотеці філії №19 презентували тематичну поличку «Україна: мужність, незалежність, воля».

Завдяки цій літературі, діти зможуть глибше дізналися про споконвічне прагнення українського народу до волі, свободи та незалежності, про боротьбу за національне визволення, утвердження власної державності та єдності.

з