відбувся у бібліотеці №18, він був спрямований активізувати заходи з навчання громади цифровій грамотності, через популяризацію проекту «Дія. Цифрова освіта». Бібліотекарі допомагають своїм користувачам отримати навички ефективного та безпечного використання сучасних цифрових технологій.

Наша бібліотека №18 надає увесь спектр бібліотечних послуг та такі, як користування ПК і Інтернетом, та отримання інформації і навчання онлайн наразі найбільш актуальні. В інтернет-пункті постійно проходять консультації для користувачів, які допомагають підвищити рівень знань та надають доступ до програми «Дія». На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом – освітні серіали. Тепер читачі легко можуть отримати потрібні довідки, знають як захистити свої данні в мережі.

Бібліотекар надає доступ до програми Дія, допомагає зареєструватись та консультує з подальших дій. В бібліотеці-філії постійно відбуваються консультації на індивідуальні навчання  для користувачів. Відвідувачі можуть індивідуально навчатись у програмі «Дія. Цифрова освіта» чи у себе на телефоні у зоні WI-FI, завантаживши відповідний додаток. Індивідуальні консультації надаються з таких тем «Телебачення в Дії», «Радіо в Дії», «Програмування для новачків», «Нові цифрові професії». Найчастіше користувачі звертаються до навчальних серіалів «Вчитись — просто та зручно».

Бібліотекарі регулярно пропонують читачам переглядати та прослуховувати навчальні відеоролики. Консультації проходять безкоштовно у інтернет-залі філії і користуються попитом, особливо у відвідувачів поважного віку.

Цифрова освіта – це базова вимога, без якої неможливо успішно цифровізувати наше життя. Просто користуватися комп’ютером, ноутбуком чи смартфоном і мати доступ до всесвітньої мережі Інтернет – ще не означає досконалого та безпечного володіння цифровими навичками. Здатність ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в навчанні чи роботі, в особистісному та професійному розвитку — ось що означає цифрова грамотність.