Цього року відзначається 300 років від дня народження на нашій землі великого сина українського народу, мислителя, філософа, письменника, педагога  Григорія Савича Сковороди. Він і через три сотні літ залишається нашим сучасником, чиї мудрі поради допомагають і ще будуть допомагати нашому народу.

Колектив бібліотеки-філії № 8, що на «Шкільному», підготував та провів для своїх користувачів та гостей бібліотечний етюд «Народний мудрець Григорій Сковорода».

На розгляд відвідувачів була представлена книжкова виставка  про мандрівного філософа «Націю творять особистості». На ній експонувалися книги про життя та творчість талановитого українця, його твори та вислови. Короткий екскурс у минуле ознайомив користувачів з цікавими фактами з життя першого українського байкаря.

Бібліотекар презентувала інформаційний буклет  «Григорій Сковорода: учитель, філософ, письменник», в якому зібрана  інформація про українського байкаря,  про його твори та посилання на  вебресурси.

Перегляд відеофільму «Правила життя Григорія Сковороди» допоміг узнати багато нового про видатного філософа, задуматися над сенсом свого життя, над поняттями дружби та любові в житті кожної людини.

Велич Григорія Савовича Сковороди полягає в тому, що такі, як він, допомагали народу лишатися нацією з великою культурою та історією.