29 вересня до бібліотеки-філії №15 завітали дошкільнята старшої групи дитячого садочка «Кристалик». Бібліотекарі провели для них екскурсію «Цікаві таємниці в книжковій скарбниці» всіма залами бібліотеки. Вони ознайомили дітей з книжковими новинками, періодичними виданнями для дітей, енциклопедіями та іншими  цікавими виданнями бібліотеки.
Завдяки таким екскурсіям бібліотекарі розвивають у дітей інтерес до книги, виховують культуру читання, сприяють тому, що в майбутньому маленькі відвідувачі стануть не тільки справжніми друзями книги, але і нашої бібліотеки!

Солодко-драйвовий День відкритих дверей влаштували бібліотекарі філії №19, який прошов під гаслом «Під українським небом книгу люблять і читають!».

Для майбутніх користувачів створили віртуальну екскурсію  «У Країні Читалії». Наймолодші читачі вправлялися на швидкість в складанні пазлу «Доброго ранку, ми з України!». Підлітки знайомилися з новинками на тематичній виставці «Україна – це ми!».  Дорослі і діти писали листи солдатам, долучившись до бібліотечної акції «Пишаємося кожним!».  «Віримо в швидку Перемогу, молимося за кожного, чекаємо додому, дякуємо за життя...» – щирі слова, які висловлювали гості.  Флешмоб завершив День відкритих дверей.

День відкритих дверей «Бібліотек@: все тут, всі тут!» відбувся у філії №18. Розпочався він зі святкової акції «Бібліотека запрошує друзів!» Читачі, долучившись до екскурсії книжковими

полицями, відгадували загадки, відповідали на запитання вікторини та знайомились з книжковими новинками. На абонементі відвідувачі залучались до літературного диліжансу «Вічна магія книги», на якому були представлені новинки сучасної української літератури, книги-раритети та видання із дарчими написами авторів «Бібліотеці з любов'ю!». Огляд літератури «Як не проспати життя» бібліотекарі адресували підлітка та їх батькам, довівши важливість навчання, та відкриваючи світ нових можливостей мозку людини. Професійне свято завжди є своєрідним підсумком зробленого, досягнутого. Бібліотекарі протягом дня пропонували відвідувачам переглядати раритетні відео та фото «Хроніка бібліотечного життя», згадували старі часи,
розповідали про пам’ятні події, читацькі успіхи та бібліотечні ноу-хау. Відвідувачі мали можливість побачити себе, рідних та знайомих, впізнаючи і дивуючись багатьом поколінням читачів не однієї родини у нашій бібліотеці.Кіномайданчик  «Книга на екрані» запрошував читачів до перегляду найпопулярніших book-тр

ейлерів. Також кожен бажаючий міг зробити селфі у бібліотеці чи записати тік-ток на тему «Як я люблю свою бібліотеку!». Бібліотекарі щиро вітали з Всеукраїнським днем бібліотек усіх, хто любить і шанує книги, цінує і бачить у читанні та навчанні шлях до
майбутніх змін у нашій країні і побажали з оптимізмом дивитися у майбутнє, вірити, що бібліотека, як усе красиве і вічне, – буде завжди поруч!

29 вересня в бібліотеці-філії №14 відбувся День відкритих дверей під назвою «Приведи друга в бібліотеку»

Кожен, хто прийшов з другом  до бібліотеки мав можливість дізнатися багато цікавого, отримували подарунки та приємні сюрпризи. Гостям були запропоновані презентації, ігри, виставки, оглядові екскурсії, а також конкурси та вікторини. Щоб потрапити до бібліотеки треба було спочатку відгадати загадку, а далі пройти деякі етапи: скласти слоган про бібліотеку, розгадати ребус, відповісти на питання літературної вікторини. Протягом свята демонструвались відео презентація: «20 найкрасивіших бібліотек світу». Для маленьких користувачів була підготовлена презентація «Як поводитись у бібліотеці» та казкові загадки від Маші та Ведмедя.

Тож цього дня тут ніхто не нудьгував. В цілому, свято пройшло цікаво та креативно.

У бібліотеці-філії №10 відбувся День відкритих дверей під гаслом «Читати, щоб бути в тренді». Програма дня, як завжди, була насиченою і цікавою, адже працівники бібліотеки запропонували своїм користувачам  та внутрішньо переміщеним особам різноманітні за форматом і змістом заходи. Кожен, хто прийшов до бібліотеки, мав можливість дізнатися багато цікавого – це  бібліомандрівка «Книжковим містом», мультимедійні ігри, оглядові екскурсії, конкурси.  Читачів приємно здивувала програма свята, подарунки та приємні сюрпризи. Зацікавили гостей книжкові виставки «Золота полиця бібліотеки: родинний вибір», виставка-досьє Аліни Козирєвої «Дитячі руки творять дива», творчих робіт дорослих і дітей «Знайомтесь:  таланти рідної Завадівки» та інші виставки. Подорож у професію бібліотекаря відбулася за допомогою дублер-шоу «Бібліотекар на годину». Наші дублери знайомились з фондом, обслуговували читачів, допомагали в пошуку конкретних книжок. Всі успішно впорались роллю бібліотекаря, віднеслись до бібліотечної роботи з відповідальністю та натхненням.

Під час віртуальної вікторини  «Казки мандрують Європою» наймолодші відвідувачі пригадали казкових героїв книжок та мультфільмів.  А  відвідавши електронне довідкове бюро « Інтернет: Що? Де?Як?», вчилися знаходити потрібну інформацію  на електронних носіях.

Професійне свято завжди є своєрідним підсумком зробленого, досягнутого. Ведучі заходу запропонували гостям переглянути презентацію про історію бібліотечного життя «Це все -  бібліотека наша», під час якої розповіли про пам’ятні події, успіхи та напрацювання бібліотекарів. Демонструвались світлини  та відео різних бібліотечних заходів та  акцій. Розповіли ведучі і про нові формати бібліотечної діяльності.

В цей день користувачі брали активну участь акціях: «Подаруй бібліотеці книгу!»; «Бери друга – йди в бібліотеку!» та зробили записи в портфоліо відгуків «Ваше слово  про бібліотеку»,  де  були написали найкращі слова про роботу бібліотеки та сьогоднішнє  свято.

У бібліотеці-філії №8 було проведено День відкритих дверей під актуальним гаслом сьогодення «Бібліотек@ – інтермедійна платформа сучасності».

Програма дня, як завжди, була насиченою і цікавою, адже працівники бібліотеки запропонували своїм користувачам та гостям різноманітні за форматом і змістом заходи: презентації, мультимедійні ігри, виставки, оглядові екскурсії, а також конкурси та вікторини.

Розпочалося свято з акцій під назвою «Бібліотека для тебе, бібліотека для всіх» та «Святковий бонус» . Бібліотечні працівники вітали перехожих, розповідали про своє свято і дарували на згадку 3D-кубики з інформацією про бібліотеку та її послуги, кольорові закладки та календарики. Також впродовж дня тривала акція безкоштовного запису.

Щоб потрапити до бібліотеки треба було спочатку відгадати загадку або відповісти на питання літературної вікторини.  Таку забавлянку, відвідувачі сприйняли позитивно.

Протягом дня демонструвались відеопрезентації: «20 найкрасивіших бібліотек світу», «Незвичайні бібліотеки світу». Для маленьких користувачів була підготовлена презентація «Як поводитись у бібліотеці» та казкові загадки.

Усім відвідувачам пропонували познайомитися з книжковою виставкою « У ритмі осені», що знаходиться у читальному залі. На ній експонувалися нові надходження, поетичні твори та теплі історії, що зігріють у  холодні вечори.

В активі читацької уваги була інтерактивна зона «Я люблю бібліотеку», розміщена на абонементі та викладка «Фантастична осінь» – подарунок шанувальникам літератури у жанрі фантастики.

Тож цього дня ніхто не нудьгував. В цілому, свято пройшло цікаво та креативно. Ми завжди чекаємо своїх читачів, двері бібліотеки завжди гостинно відчинені для всіх жителів мікрорайону.

Дякуємо за вдячні відгуки наших користувачів, адже ми працюємо для Вас!

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек 29 вересня у бібліотеці-філії №6 ім. Л Куценка  пройшов День відкритих дверей «Бібліотека – твоя територія». Відвідувачам запропонували здійснити відеоподорож «Бібліотеки світу» та сфотографуватися з улюбленою книгою. Родзинкою свята стало «Квіткове намисто побажань».

Працівники  бібліотеки-філії №4 запросили усіх охочих на День відкритих дверей «Цей дивосвіт – Бібліотека!». Під час проведення вуличної акції «Бібліотека – територія без кордонів» кожен перехожий мав можливість ознайомитися з діяльністю бібліотеки з запропонованих бібліотекарями рекламних буклетів та оформити безкоштовний запис до книгозбірні. Гості читального залу ознайомилися з цікавою виставкою «Шалене читання», на якій презентувалися нові яскраві видання світової та сучасної української літератури, а відвідувачі абонементу більше дізналися про творчість яскравих зірок сучасної української літератури, а саме Василя Шкляра, Володимира Лиса, Наталії Гурницької, Андрія Кокотюхи та інших. Таким чином, відвідувачі почерпнули для себе багато цікавої інформації, а бібліотекарі надали їм доступ до свого фонду та електронних ресурсів.

29 вересня бібліотека-філія №2 запросила користувачів на День відкритих дверей, що був присвячений Всеукраїнському дню бібліотек. У рамках заходу бібліотекарі проводили День інформації «Беріть скарби нетлінні в руки», який включав знайомство з книжковими виставками та новими книгами, інформаційні огляди, калейдоскопи, мікси, презентацію діяльності бібліотеки в    мережі Інтернет, наших відео на YouTube.

Відвідувачі бібліотеки познайомились з книжковими виставками: “Українська книга – жива пам’ять поколінь”, «Ювілейний літературний календар», «Дегустація літературних новинок», «м. Кропивницький - 268». Молоді було запропоновано переглянути відео-виставку «Книга-бестселер – твій ровесник», буктрейлери створені бібліотекою.

Бібліотекарі також розповіли відвідувачам про історію нашої бібліотеки, бібліотечний фонд та довідниково-інформаційний апарат філії, знайомили з видавничою продукцією бібліотеки.

Протягом дня проходили акції: «Стань читачем бібліотеки сьогодні», бажаючі мали змогу записатись до бібліотеки безкоштовно, а також  «День прощення боржника», якщо користувач повертав заборговану бібліотеці книгу 29 вересня, пеня, нарахована за прострочений термін користування, скасовувалась.

Всього цього дня бібліотеку відвідало 93 користувачі, із них 20 − стали читачами бібліотеки сьогодні.

Працівники бібліотеки щиро вітають з Всеукраїнським днем бібліотек усіх, хто любить і шанує бібліотеки та цінує книгу.