Працівники бібліотеки-філії для дітей №12 в рамках програми «Літо без нудьги» запропонували своїм користувачам помандрувати слідами захоплюючої літератури  разом з відомими авторами до Польщі

Почали мандрівку із чарівних Судетів, де народилася Ольга Токарчук, лауреатка Нобелівської премії з літератури за 2018 рік.  Казкові Влодзіцькі узгір’я та Совині гори сповнені пам’яток і таємничих історій. Їхній унікальний характер Ольга Токарчук талановито передала у романі «Веди свій плуг понад кістками мертвих».

Інші, не менш красиві, гірські місцевості описує у своїх книгах відомий польський письменник Анджей Стасюк. У таких творах як «Галицькі оповідки», «Білий крук», «Дукля» описано краєвиди Низьких Бескидів, де автор деякий час заробляв собі на життя як церковний сторож. Потім помандрували до Варшави. Саме польська столиця є головним героєм роману Леопольда Тирманда «Лихий». Автор, як ніхто інший, зумів уловити таємничий і бунтарський дух міста. Та чи не найпопулярнішим є Анджей Сапковський з його Відьмаком. «Відьмака» читали, бачили у серіалі та фільмах, грали на комп’ютері і дорослі, і малі. Поляки і далеко за межами Польщі. Усі люблять Відьмака! Сцени до фільму «Відьмак» знімали в замку Огродзенець. І це тільки деякі ідеї на мандри слідами літературних героїв.

Запрошуємо на наступну суботу. Ми помандруємо в іншу країну.