Найжорстокішим злочином комуністичного режиму проти українського народу був голодомор 1932 — 1933 рр. Ця спланована проти українського селянства акція повинна була ліквідувати основу української нації і національного відродження,  унеможливити протистояння радянській владі.

За короткий час Україна вкрилася суцільними могилами. Ця страхітлива  за  своїми  намірами  й  масштабами  акція  більшовизму  –  вікова  трагедія української нації. Про неї повинен знати весь світ, нинішні і прийдешні покоління.

Напередодні Дня вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932–33 років, який цього року припадає на 27 листопада,  в міській книгозбірні №9 пройшов Memory-тайм «Три колоски, закуті дротом». Захід ознайомив користувачів  з трагічним минулим нашого народу, зокрема презентували  книжкову викладку видань у яких міститься інформація про страшні роки голодомору в Україні «І свічка плакала в скорботі», протягом дня користувачі мали змогу ознайомитися з текою «Закон про 5 колосків», подивитися  відеоролик «Ти приніс мені яблуко?», короткометражний фільм "Червоне намисто".

Наш найсвятіший обов’язок сьогодні – зберегти пам’ять про всіх, хто не дожив, недолюбив, пам’ять про живих і ненароджених. Ніхто не має права про це забути.