В бібліотеці філії №2 протягом року користувачі навчаються цифровій грамотності: проходять онлайн-навчання, курси на платформах «Дія. Цифрова освіта», Prometheus, ed-era. Бібліотекарі філії самі навчаються та надають консультативну допомогу своїм користувачам.

Упродовж листопада 2021 р. в межах проєкту Міністерства цифрової трансформації «Дія. Цифрова освіта» проходить місяць цифрової грамотності.

Хочемо розповісти про користувачів, які скористались інтернет-центром бібліотеки і отримали необхідні знання. Бібліотекар коледжу механізації сільського господарства брала участь в онлайн-семінарі «Елементи бібліотечного маркетингу в діяльності бібліотек в умовах дистанційної освіти» та отримала сертифікат  науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти міністерства освіти і науки України.

Серед наших читачів є жінки, яким потрібна була правова допомога, стосовно протидії булінгу у школі та протидії насильству у сім ї. Бібліотекарі запропонували користувачкам ознайомитися з платформою «Дія. Цифрова освіта» та переглянути серіали . Подивившись їх, бабуся змогла порадити своїй донці, куди звернутися, щоб вирішити ситуацію з булінгом за допомогою правого поля. Читатці, яка потерпала від домашнього насильства, освітній серіал допоміг  захистити себе і  знайти сили, щоб звернутися в поліцію.

Бібліотекарі  пропонують усім бажаючим шукати потрібну інформацію в мережі інтернет, переглядати  ютюб-канали, користуватися  месенджерами, соцмережами, створювати цифровий контент –користування фото і відео програмами,  також - ознайомитися з платформою «Дія. Цифрова освіта» та переглянути хоча б один освітній серіал, або ж пройти тест Цифрограм (національний тест на цифрову грамотність) https://osvita.diia.gov.ua/digigram, що дасть можливість будь-якому громадянину перевірити свій рівень цифрових знань та отримати відповідний електронний сертифікат.

Рекомендовані освітні серіали:

Приєднуйтесь до національного тестування! Користуйтеся сучасними сервісами нового покоління!