Бібліотекарі, представники команд проєкту Амбасадори безпеки, взяли участь у баркемпі "Успішні безпекові практики", метою якого було проговорити у форматі громадської консультативної групи про успіхи і результати діяльності, поділитися ідеями та досвідом в безпековій діяльності.
У заході взяли участь:
- Ірина Ткаченко, координаторка проєкту «Амбасадори безпеки», директорка Агенції сталого розвитку «Хмарочос»;
- Оксана Білоброва, очільниця відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Кіровоградській області;
- Катерина Каймашнікова, керівник напряму взаємодії поліції та громади Канадсько-українського проєкту розвитку поліції (CUPDP) Alinea International
- Тетяна Левінська, представниця команди від КОБЮ ім. Маланюка
- Вікторія Поліщук, координаторка команд бібліотек МЦБС
А також представники ГУНП Кіровоградської області та Управління молоді та спорту Кіровоградської ОДА.
Під час баркемпу говорили про інструменти підвищення безпеки руху та інструменти участі, ділилися досвідом вирішення локальних проблем всередині громад, обговорили як можна співпрацювати з владою та поліцією у розв'язанні питань безпеки, послухали про досвід громад-учасників проєкту з усієї України та поділилися результати участі в проєкті.
Під час стратегічної сесії обговорили кроки, які можуть робити громадськість, поліція та влада задля посилення безпеки дорожнього руху в громаді.
Бібліотечна система отримала в подарунок видання з успішними безпековими практиками та настільну профілактичну гру "Коло безпеки".
Захід відбувався в межах проєкту "Амбасадори безпеки", що втілюються за підтримки Канадсько-українського проєкту розвитку поліції (CUPDP) коштом уряду Канади через Міністерство закордонних справ Канади.