«Музика з серця мого»

На пісенну зустріч до бібліотеки-філії №6 імені Леоніда Куценка завітали учасники клубу «Струни душі».

Розпочав зібрання поет Михайло Теніченко власними патріотичними віршами. Прозвучали авторські пісні, так і пісні на слова Олени Надутенко та Анатолія Каретного у виконанні Олександра Чоботаря. Постійний учасник клубу Михайло Радкевич подарував присутнім приємні хвилини виконанням авторських пісень та читанням власних віршів. Про рідне місто продекламувала свої вірші Світлана Ніколаєвська.

Ірина Ніколаєвська виконала пісні українських композиторів під супровід гри на баяні Сергія Хоменка. Гості разом пригадали також народні та відомі українські пісні.

Золота осінь – золотий вік

Тихо та непомітно падає листя з дерев, відчутна вранішня прохолода – так до нас приходить осінь. Мабуть, недаремно старість людини ще називають осінню життя, тому щороку 1 жовтня у світі відзначають Міжнародний день людини похилого віку. Люди старшого покоління – джерело народної мудрості, їх практичний життєвий досвід – нерозривний місток, який з’єднує покоління.

З нагоди цієї дати у бібліотеці-філії №10 відбувся бібліотечний вікенд «Осіння подорож на кораблі життя». Найщирішими побажаннями гостей вітали учні Завадівської гімназії. У їх виконанні були прочитані вірші про людяність, доброту, чуйне ставлення до людей старшого віку. Своїми виступами діти зуміли запалити вогник вдячності – за увагу, турботу, просте людське спілкування. За солодким частуванням присутні із задоволенням брали участь у вікторині «З якої це казки?». Також мали можливість переглянути виставку «Експозиція світлин бібліотеки», «Співучі родини Завадівців». Учасниками заходу були прочитані поезії місцевих поетів, зокрема Бориса Притули.

Зустріч пройшла у теплій, дружній, невимушеній атмосфері.

Цей день покликаний нагадати всім, що старість неминуча, і що потрібно постійно докладати зусиль, щоб допомогти людям похилого віку почуватися більш комфортно, відчувати власну цінність.

 

Наше місто. – 2023. – 12 жовтня. – с.3.