До Дня Соборності

З нагоди державної події Дня Соборності України бібліотека №1 для своїх користувачів підготувала інформаційну вітрину  - «Соборність України – запорука міцної держави».

В історії нашої держави є події, які за своїм історичним значенням доленосні. Одна з них – Соборність України. З книг на вітрині читачі мали можливість дізнатись про історичні відомості та факти з історії побудови Соборної неподільної держави. Сьогодні нам знову доводиться боротися за свою єдність, захищати цілісність і суверенітет рідної країни. Відзначення цієї події – суспільна потреба берегти світлу пам’ять незліченних жертв, принесених упродовж століть українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності.

 

Історично-документальну виставку «Соборність у наших серцях» показали в бібліотеці №10.

На якій представлена література, що висвітлює найважливіші події в історії України – передумови і причини об’єднавчого процесу. Тернистий шлях України до Соборності – ідея побудови української, самостійної, соборної Держави. Юні учасники заходу вітали всіх з величним національним святом та бажали миру, добра і згуртованості всій країні.

 

Всім серцем любіть Україну свою

6 січня виповнилося 125 років з дня народження українського поета-лірика Володимира Миколайовича Сосюри.

У бібліотеці №1 провели літературно-історичну мозаїку «Всім серцем любіть Україну», «Володимир Сосюра», яку приурочили його літературній творчості. Твори одного з найпопулярніших поетів XX століття – це безмежний світ любові до життя, віри в майбутнє України. Вони збагатили спадщину української літератури. Вся його творчість це глибина народних джерел.

 

Завадівка шанує традиції

Різдвяні частування «Страви святого вечора» зібрали в бібліотеці №10 родини земляків різного покоління.

Виставка «Дивосвіт різдвяних свят». Святково прикрашена світлиця, ялинка на столі, 12страв…Оживали в спогадах старожилів Завадівки ліричні картинки дитинства. Пригадували, як чекали різдвяних свят, веселими зграями бігали селом, стукали у кожну хату: «Благословіть колядувати!» Господарі з радістю чекали гостей, виносили щедрі гостинці – печені коржики, пиріжки з квасолею та капустою…

Гості бібліотеки частувалися різдвяними стравами та отримали уподобані рецепти. За допомогою вікторини дорослі розповіли молодшим, як святкували їхні родини.

 

Місце зустрічі

Бібліовікенд влаштували в бібліотеці №21.

Юні читачі разом з батьками весело та змістовно провели вихідний день. Були рухливі ігри та вікторина «1000 запитань про все на світі». Читачі продемонстрували свої знання і кмітливість. Отримали багато нової інформації, гарний настрій, величезне задоволення від процесу гри і спілкування. Спонсори вручили малечі невеличкі подарунки.

 

Наше місто. – 2023. – 26 січня. – с.3.