Свято яблук

На книжкову дегустацію «Книги з присмаком яблук» запросила своїх користувачів бібліотека №15.

Сама осінь завітала на свято з повними кошиками своїх щедрих дарунків. Соковиті, смачні, солодкі, великі і маленькі, червонобокі, жовті яблука були головними героями цього дня. Бібліотекарка Галина Артеменко зробила екскурс в історію появи яблук, розкрила образ яблука в літературі, в усній народній творчості та міфології. Присутні пригадали відомі афоризми, прислів’я та приказки про яблуко та яблуню. Ділилися смачними рецептами шарлотки, пончиків із яблучним повидлом, яблучних рогаликів, яблучного пирога. Дегустували страви з печених яблук та варення з райських яблучок.

Кажуть, одне яблуко – для здоров’я, друге – для розуму, третє – для краси! Тож їжте їх і будьте всі здорові, розумні і красиві!

(Катерина Натальченко)

Чим більше знаєш мов

Бібліотека №1 організувала для своїх відвідувачів бібліографічну мозаїку «Чим більше ти знаєш мов, тим кращий твій духовний розвиток».

Відвідувачі подивилися відеофільм про становлення та розвиток нашої мови. Ознайомилися з літературною виставкою видань про традиції та культурні надбання нашого народу. А з повномасштабним вторгненням московітів на нашу святу землю українська мова стала нашою зброєю масового ураження проти зросійщення та фактором національної єдності, безпеки й перемоги.

Зустріч із Червоним Хрестом

Психосоціальна підтримка дітей.

Зняти емоційну напругу юним читачам центральної міської бібліотеки для дітей допомогла зустріч за участі волонтерів Червоного Хреста України. У дружній атмосфері діти розповідали про свої захоплення та вподобання. Позитиву та гарного настрою додала участь у різноманітних настільних іграх.

Оберіг для воїна

Учні гімназії новітніх технологій навчання, з якою тісно співпрацює бібліотека №16, взяли участь в акції «Оберіг для воїна».

Діти дуже старалися, бо готові вироби поїдуть на передову до наших воїнів. Малеча вклала все тепло своїх рук, всю позитивну енергетику, щоб маленькі ляльки-мотанки служили міцним захистом нашим бійцям. Жовто-блакитні обереги, зроблені дитячими руками, викличуть щирі посмішки на обличчях наших захисників. А дитячі теплі і щирі побажання якнайшвидше повернутися додому з перемогою, зігріють душу і зміцнять бойовий дух воїнів.

Познайомимось! Я з моря!

Майстер-клас «Мандрівка в підводний світ» влаштували в бібліотеці-філії №21.

Присутні дізналися цікаві факти про морських мешканців. Оглянули книжкову виставку «Блакитна планета»: джерело життя». Присутнім запропонували виготовити власноруч мешканців наших річок і озер.

Шукали «ґудзики» та інше

Так хто ж ця загадкова Ірен?

Бібліотека №8 на «Шкільному» мікрорайоні запросила охочих познайомитися із творчістю відомої української письменниці, журналістки та сценаристки Ірен Роздобудько, якій 3 листопада виповнилося 60 років. Вона – авторка понад 20 книг для дорослих та дітей, лауреатка багатьох конкурсів та премій, зокрема конкурсу «Коронація слова».

Бібліотекарка знайомила користувачів з творчим доробком письменниці, та рекомендувала

нові, цікаві книги авторки. На викладці літератури «Творчість крізь призму душі та серця» було представлено книги «Ґудзик», «Ґудзик-2», «Подвійна гра», «Оленіада», «ЛСД» та інші.

Гості ділилися своїми враженнями про потужність та різноплановість літературного таланту мисткині, які справді вражають. Теми та жанри її творів дуже різноманітні – від детективних романів до психологічних драм.

Ірен – рідкісний приклад письменника, котрий не обмежує себе рамками одного стилю чи жанру. Її книги читаються на одному подиху.

 

Наше місто. – 2022. – 10 листопада. – с.2.