Зустріч трьох поколінь

«Завадівка вчора, сьогодні, завтра» влаштували в бібліотеці №10. Завадівські родини брали участь в інтелектуальних конкурсах, іграх, вікторинах. Згадали звичаї, традиції, обряди українського народу, говорили про те, як вони передаються з покоління в покоління. Виставку «Мій оберіг – моя родина» доповнили малюнками родовідних дерев, портретами родин, родинними реліквіями та художньо-декоративними матеріалами.

У складні часи для України ми всі також маємо бути як одна велика надійна родина. Захищати рідних, оселю та свій рідний край.

Завершився захід солодкими призами та незабутніми враженнями.

Читаю я і вся сім’я.

Провести разом день родини запропонувала своїм користувачам бібліотека №4. Родини, де в пошані книга, охоче відгукнулися. Учасників чекали різноманітні заняття. Презентація книг, однаково цікавих дітям і дорослим. Участь у вікторині «Читаємо ти і я, читає вся наша сім’я». Година сімейного читання «Добра родина – славна Україна». Хтось обрав баталії на дошці в клітинку «Мудрі шахи». А найменші читай лики залюбки ознайомилися з добіркою цікавих дитячих книжечок, відвідали творчу майстерню та відеосалон «Весела мультляндія».(Ірина Абрамова)

Злокуліст та інші.

Дощова літня лялькова прем’єра бібліотеки №19 зібрала глядачів з табору «Надія Ленд» наукового ліцею. Діти дивилися виставу «Весела думка – запорука». Майстерне виконання акторів-бібліотекарів та незвичний образ диво-лікарів викликали сміх та оплески дітвори. Дивувало незвичне лікування Злокуліста, Зубодера, Бруда, Скаліоза, Мікробіуса та Лежибока, які вони пропонували для хворого Короля Нудьгуна ІІІ. Після перегляду учасники легко відгадували загадки «Щоб здоров’я добре мати…»

Містер Твістер та Сороканіжки сонячного ранку прокачали не тільки м’язи, але і мозок! На спортивному полігоні «Разом до Перемоги!» працівники бібліотеки №19 тренували вихованців літнього табору «Надія Ленд». Тренери розгорнули три зони, які діти обирали за бажанням.

Розумники демонстрували знання та кмітливість в інтелектуальній зоні «Казкові спортсмени». Непосидьки та бігуни вправлялися зі скакалкою та м’ячем в спортивній зоні «Швидкий м’яч». Але найбільш наповненою стала ігрова зона «Сороканіжка». Таборяни демонстрували гнучкість, пластику, рівновагу та витримку в командній грі «Містер Твістер».

Тату: мода чи безглуздя?

Серйозна розмова з молодими читачами відбулася в бібліотеці №17 у селищі Новому. Татуювання – це витвір мистецтва чи загроза здоров’ю? Цікаві судження підлітків виражали їхнє ставлення до зовнішності та справжньої краси. Бібліотекарі запропонували мотиваційну гру «Твоя інтуїція». За своїми передбаченнями та логічними висновками гравці знаходили відповіді та ділилися власними методами вирішення подібних завдань.

Рукавичка у підвалі.

Працівники бібліотеки №19 разом з школярами підготували театральну виставу «Рукавичка». Повітряна тривога внесла свої корективи, прем’єра відбулася в укритті. Але це не завадило юним акторам розкрити своїх персонажів та підняти настрій глядачам. Весь зал допомагав озвучувати казку, імітуючи звуки птахів та шум зимового лісу. Маленькі театрали отримали в нагороду овації та посмішки від таборівців «Надія Ленд» ліцею «Науковий».

Квадрик, Трикутя, Круглик

Екологічну гру «Еко-Мемо» нещодавно отримала бібліотека №15. Користувачі тепер можуть не лише влаштувати собі цікаве дозвілля, але й більше дізнатись про сортування сміття. Запрошуємо всіх охочих до нашої книгозбірні, щоб поринути у світ правильного сортування сміття разом із героями улюбленого мультика Квадриком, Трикутею та Кружком.(Анастасія Шевченко)

Під хітові українські пісні вихованці табору «Надія Ленд» разом з працівниками бібліотеки №19 творили екомалюнки з кольорового рису. На папері оживали голуби миру, тризуб, прапор, грона калини, карта України, серця…Діти ділилися мріями та переживаннями про майбутнє держави.

Я б у генії пішов

День малюка на таку тему влаштували у центральній міській бібліотеці для дітей. У читачів була нагода пройти тест «А ти вундеркінд?» та заявити про свій хист і дарування. Акторські здібності продемонстрували юні театрали. Підтримати і підбадьорити своїх обдарованих дітей прийшли цілими родинами. Батьки знайомилися з літературою про відповідальне батьківство та отримали багато корисних підказок, як виховати розумника й інтелектуала.

 

Наше місто. – 2022. – 21 липня. – с.3.