Крок до професії

Перші кроки до своєї мрії стати журналістами старшокласники селища Нового роблять у місцевій бібліотеці №17.

На черговому засіданні гуртка «Я – журналіст» говорили про проблеми в медійному середовищі. Професійна діяльність журналістів пов’язана з інтенсивним робочим графіком, емоційно складними темами. Не виключені й погрози та напади у зв’язку з професійною діяльністю. Учасники тренінгу розвивали здатність підтримувати психологічний контакт у спілкуванні, пізнавали свої можливості у взаємодії з іншими людьми, намагалися прогнозувати поведінку своїх колег. Бібліотекарі запропонували майбутнім журналістам творчі завдання «Жива мова», «Репліки», «Асоціації». А тренінг «Психічне здоров’я» допоміг сформувати у гуртківців розуміння «комфортної температури» у колективі.

(Катерина Салтан)

Секрети «Наталок»

Дівчата з клубу «Наталка» центральної міської бібліотеки для дітей ділилися своїми секретами ідеального свята на першому в цьому році засіданні.

Кіра емоційно згадала першу зустріч із «живим» Дідом Морозом. У Тетяни однієї новорічної ночі по всьому району зникло світло. Але свято при свічках виявилося незабутнім. Допоки з’явилося світло, кожен встиг відчути себе президентом і виступив з вітальною промовою.

Прикрасила захід різдвяна пісня «Щедрик, щедрик, щедрівочка» у виконанні самих дівчат.

 

Наше місто. – 2022. – 27 січня. – с.4.