Українці, які вдосконалили світ. Книжкова виставка-вшанування в бібліотеці №17 селища Нове знайомить відвідувачів з нашими співвітчизниками, які зробили приголомшливі відкриття та змінили світ. Ігор Сікорський винайшов гелікоптер, В’ячеслав Петров став винахідником оптичного ком пакт-диску. Легендарний Сергій Корольов подарував людству ракетний двигун. Юрій Кондратюк відкрив закон космічних польотів, Борис Патон вперше в світовій історії досяг зварювання живих тканин. І ще багато інших імен. Деякі з них тільки в наш час повертаються на Батьківщину. Вони стали світовими сенсаціями, а українці пишаються ними. (Катерина Салтан).

Колаж-майстерка «Моя Незалежність» пройшла в бібліотеці №21. Народна майстриня бібліотекарка Галина Суржок розповіла про традиції та звичаї нашого народу і провела майстер-клас з виготовлення національного намиста. Діти з великим завзяттям виготовляли паперові намистинки та нанизували їх на нитку єдності. Вражало, що діти як на свій вік дуже добре обізнані з історією творення нашої держави.

«Українські двійники відомих світових локацій». Етнокруїз влаштували в бібліотеці №19. Побачили ужгородську «Японію», одеську «Венецію», кропивницьку «Голландію», чернівецьку «Англію», закарпатські «Альпи», херсонське «Сафарі», хмельницьку «Ірландію», черкаську «Швейцарію», українську «Ніагару», тернопільську «Німеччину». Відвідувачі були вражені краєвидами рідної землі. І ще раз переконалися, що нам є чим пишатися на своїй українській землі.

Кирило і його єдина! Історично-патріотичний візерунок показали у бібліотеці №12. Прапор, герб, булава, рушники, лялька-мотанка, квіти…Відвідувачі познайомилися з цікавими та пізнавальними книгами про історію та сьогодення країни, згадали імена видатних українців.

А учасник всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Незалежна і єдина – моя Україна!» користувач бібліотеки Кирило Бобрик отримав цінний подарунок.

«Хай квітне щасливо моя Батьківщина». Національно-патріотична година пройшла в бібліотеці №15. Юних користувачів знайомили з основними історичними віхами незалежної України. На стенді «Славимо відважних» представлені світлини, книги, періодичні видання про воїнів-земляків та учасників АТО – жителів селища Гірничого, які боронили і боронять незалежність рідної держави на сході країни.

«Я людина, ми родина, дім наш Україна». Поетичний віночок сплели в бібліотеці №10. Завадівські родини читали улюблені вірші, співали пісні про Україну. Тематична викладка літератури «Дивоцвіт Незалежності» нагадала про історичний шлях нашої держави до самостійності та вагомий внесок видатних особистостей у розбудову України. Відвідувачі висловлювали свої думки: «Єднаймося ж, браття, в одне-єдине! Віддаймо серце рідній Батьківщині! Наша віра в краще не загине! Ми – вірні патріоти України!»

Відеофільм «За Україну, за її волю, за народ!» презентували в бібліотеці №19. Це фільм-спогад, фільм-пам’ять про героїв-земляків, які в АТО-ООС захищали Україну. Вони поклали свої життя за свободу країни. І назавжди залишаться в наших серцях як символ мужності, вірності, відданості. Читачі різного віку озвучували книгу Юрія Лісниченка «Герої не вмирають». А доповнили фільм відеохроніки бойових подій, світлини захисників і патріотичні вірші.

Хвилиною пам’яті присутні вшанували полеглих воїнів. Герої не вмирають! Слава Героям!

Вебгра «Сервіс Genial.ly» пройшла в бібліотеці №18. Користувачі багато дізналися про мультизадачний онлайнсервіс для створення презентацій, інтерактивних зображень, карт, інфографіки, вікторин тощо. Вебгра особливо зацікавила юнацтво, адже її можна творчо та ефективно використовувати у навчанні. Бібліотека прагне інформувати своїх читачів про нові та цікаві платформи.

Наше місто. – 2021. – 2 вересня. – с.4.