Дзвони кличуть до єднання

Заходи до 3-річчя незалежності України продовжуються в закладах культури.

Патріотмарафон пройшов у бібліотеці №18. Читачі знайомилися з книгами про становлення України, малювали символи нашої держави, відповідали на запитання вікторини з історії України і співали гімн України.

Сьогодні дзвони б’ють на сполох, закликаючи українців до єднання, захисту, відродження української держави.

(Віра Резніченко)

Подорожували музеями світу та України читачі центральної міської бібліотеки для дітей. Завдяки безмежним можливостям інтернету та книжковому фонду бібліотеки перед «мандрівниками» відкрив свої зали Лувр (Париж), Метрополітен (Нью-Йорк), музей історичних коштовностей (Київ), музей мікромініатюр (Київ) та інші. Подорожі, як віртуальні, так і реальні, - це завжди цікаві відкриття і приємні емоції.

День самоврядування «Бібліотекар – значить креативний» провели в центральній міській бібліотеці для дітей.

Юні відвідувачі на один день взяли на себе відповідальність за книгарню. Виявилося, що не так просто порадити гарну книгу. Чи знайти в бібліотечному фонді потрібне видання, а потім акуратно і за всіма правилами записати в читацький формуляр.

Але юні читачі з цим упоралися! Денис, Кароліна й Маргарита оформляли книжкову виставку. Вікторія та Мирослава рекомендували новинки. В онлайнмандрівку читачі вирушили з Анастасією. Денис і Єлизавета стали вправними палітурниками. А всі разом запропонували організувати скриньку пропозицій «Подаруй бібліотеці креативну ідею». Отримали море емоцій. І дуже жалкували, що такий захід проводиться тільки раз на рік.

 

Наше місто. – 2021. – 26 серпня. – с.4.