Співці степу

Поетичний автостоп «Співці степу» відбувся в бібліотеці №5 у рамках проекту «Non-stop зустрічі». Місцеві поети Станіслав Новіцький і Михайло Теніченко зачарували слухачів своїм поетичним діалогом. Станіслав розповів про особисте знайомство з таким титаном сучасного письменства, як Іван Драч, декламував його вірші, а також вірші інших знаних і улюблених багатьма авторів. Сам Станіслав пише здебільшого вірші-верлібри. Юнаки і дівчата дізналися, що таке верлібр, хто ще з відомих поетів використовував цю форму у своїй творчості. Наприклад, Стус, верлібри якого вважаються зразковими.

Михайло Теніченко пише в іншому стилі. На творчість його надихає краса рідної природи, спогади дитинства, події повсякденного життя. У поетичному діалозі обидва поети знайшли своїх прихильників.

Коти для доброти

На «Березневу котовасію», присвячену Міжнародному дню котів, запросили любителів милих, грайливих, веселих і пухнастих друзів працівники бібліотеки №4. Відвідувачі взяли участь у фотоконкурсі «Коти для доброти», переглянули книжкову викладку, що відкрила багато цікавих відомостей і фактів з життя котів і кішок. А також мали змогу обрати у дарунок книгу з акції «Кіт у мішку».

(Ірина Абрамова)

Наше місто. – 2021. – 11 березня. – с.4.