Училися бути жінкою

Антидискримінаційну гру «Бути жінкою» майстрині гри Анна Ліщина та Ірина Ткаченко провели для бібліотечного клубу «Bookлідер» Кропивницького. Захоплююча ігрофікація покликана через ігрову форму допомогти долати стереотипи щодо ролі жінок у суспільстві та показати способи протидії дискримінації. Присутні ознайомилися з сучасними ігрофікаційними розробками. У кожної учасниці була своя ігрова роль – героїня з певними характеристиками та ресурсами. Рухаючись полем, кожна намагалася зібрати найбільшу кількість ресурсів, аби досягти своїх особистих цілей. К процесі стикалися з різними життєвими ситуаціями, які могли як допомогти їхнім персонажам у досягненні мети (позитивні ситуації), так і завадити цьому (стереотипи).

У заході взяла участь Оксана Білоброва, очільниця відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Кіровоградській області. Вона допомагала учасницям розібратися з правовим боком дискримінації та роз’яснювала, як за законом потрібно діяти в тих чи інших ситуаціях.

(Вікторія Поліщук)

Квантовий стрибок Шевченка

Виставка на таку тему в бібліотеці №21 покликана змінити уявлення про Тараса Григоровича, подивитись на нього та його творчість по-новому. Роботи створив київський ілюстратор Олександр Грехов. Він зобразив Шевченка в образах реальних діячів та персонажів поп-культури. За словами автора, цим проектом хотів донести, що Шевченко «не старий з вічно сумним поглядом, він був прогресивною людиною свого часу». Виставка проводилася з сприяння Національного МУЗЕЮ Шевченка.

 

Наше місто. – 2020. – 19 березня. – с.4.